Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrt partnera

Od: kristyna223 odpovědí: 8 změna:
Dobry den...v patek my tragicky zemrel muj pritel bylo mu 29let...byla jsem u doktora beru prasky xalatan...a snazim se chovat normalne a chodit porad za prately byly jsme spolu rok a mesic...a uz spolu take bydlely...je my teprve 19 let... a samozrejme se snazim jit dal...ale nejde to. ...nevim.co mam delat zbortil se my tim celej svet...nevim jestli to tady bez nej zvladnu...bojim se ze ne...uz nevim.co dal...chci bejt snim...miluju ho :(((( hrozne moc...a kazdym dnem je to horsi a horsi...:(:(:(:(:(:(:(:(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Doporučuji místo prášků číst třeba knihy, nebo dělat cokoliv. Hlavně nesedět a neutápět se v depresi. Při čtení knih člověk trochu zapomene na svoje problémy, myslí na něco jiného a tak překoná nejhorší období. Prášky problémy jen zhorší a přidají další, nevyřeší nic. Dobré je si taky uvědomit, že nic se neděje bezdůvodně, prostě to byl osud a jako takový ho přijmout. Žit se musí dál. Ten nahoře s námi má různé plány a nikdo nevíme, co nás v životě ještě čeká.

Myslíte si, že by Váš přítel chtěl, abyste se stala závislá na uklidňujících prášcích a potom zbytek života prožila v blázinci? Určitě ne. Proto se chovejte tak, abyste další život neprožila nadarmo. Zaměřte se na to, abyste něco dokázala. S tím co se stalo už nelze nic dělat, příteli už nepomůžete i kdybyste chtěla sebevíc. Teď musíte pomoct sobě.

mirka1210

To je krásně napsané i když to není určené mě,moc mi to pomohlo,děkuji

Míra

ladinpraha*
hodnocení

3x

Milá Kristýno, co na tohle napsat? Slova soucitu, útěchy, soustrasti? Možná by ta slova na chvíli pomohla, ale já ti to řeknu ze svého pohledu. Postihla tě těžká ztráta, ale musíš se s tím vyrovnat a jít dál. Jsi mladá holka, celý život máš před sebou. Ještě je to příliš čerstvé, abych ti říkal, že časem se s tím vyrovnáš, zapomeneš a podobné věci. Ano, čas je spolehlivý léčitel, ale ty to tak zatím nevidíš. Píšeš, že utíkáš mezi přátele, ale nepíšeš mezi jaké a kam. Teď je pro tebe nejdůležitější soustředit se na práci, protože ta ti dá největší šanci alespoň na chvíli na tuto tragédii zapomenout a pak na svoje koníčky a zájmy. Prostě teď je pro tebe nejdůležitější se vrhnout na něco, co potřebuje tvoji pozornost. Vrhnout se do života jiným stylem, než jsi byla zvyklá, nespoléhat se na prášky nebo kamarády, ale určit si své vlastní cíle a jít za nimi. Víš sama dobře, že i tady je řada zkušených a citlivých rádců, kteří se ti ze všech sil budou snažit alespoň poradit, kdykoli to budeš potřebovat.

hodnocení

2x

Zdravím. Na toto téma se vždy špatně hledají vhodná slova. Vždy si člověk uvědomí, jak jedna špatná vteřina dokáže člověku obrátit rázem celý život na ruby. Ten čas truchlení a bolesti nad ztrátou blízkého si musí, bohužel, každý odžít sám. Někdo potřebuje více času, jiný méně, než se bolest otupí a než přijde smíření a vyrovnání se s tím vším. Nespěchejte na sebe. Potrvá to nějaký čas u Vás, než dokážete minulost potlačit a přijmout ji za uzavřenou ve svém nitru. Teď máte asi pocit, že se čas zastavil a nedokážete vidět svoji budoucnost, ani ji plánovat. Ale ono to přijde, nebojte se. Až si připustíte, že nemůžete změnit to, co se stalo a nemůžete již ani plakat, začnete sbírat sílu žít dál a dívat se do budoucnosti. S některými věcmi se člověk smiřuje jen velmi těžko. Potřebujete čas, blízké přátele a rodinu...Ti Vás podrží a pomohou Vám toto období překonat. Kristýno, já Vám přeji hodně vnitřní síly a podpory od svého okolí.

nikiita
hodnocení

0x

To je mi líto, vydrž prosíím:)

opisk*
hodnocení

0x

ahoj, dolezite je naozaj nieco robit, a nesediet s placom v posteli, viem ze sa mi to lahko povie... :(

priatelke pred rokom zomrela sestra pri autonehode, bol to proste osud, tak to malo byt, nahody neexistuju... mozno tym ze zomrel tvoj priatel tak zachranil niekoho ineho... ktovie, urcite to tak malo byt...

vela sily ti zelam, urcite to das, chce to len cas a zmierenie... skus knizky s touto tematikou... myslim o osude... opat bude fajn! :0) neboj

lidus*
hodnocení

0x

Kristýnko je to strašné, bolí to a bolí to dlouho když nám odejde přítel, partner, dítě. To, že zemřou staří rodiče sice oplakáme ale snášíme to nějak lépe. Prášky pomohou překonat první chvíle a pak už musíte zase zpátky do života, neříkat si jak byl přítel úžasný a nesrovnávat, že on by to či ono udělal jinak a líp. Jistě měl i chyby a nebojte së to říkat. Je vám 19 let, chvilku si poplačte a rychle zase žít, najít si nového partnera a myslet na to, že život je krásný i když sebou přinese spoustu věcí které nás bolí. Tak šup, šup je krásně, brečelo se včera *slunce*.*slunce*.

maj*
hodnocení

0x

Zapalte svíčku, popovídejte si s ní, jako by to byl on, vyplačte se, klidně vícekrát, až budete mít pocit, že není co říct, nechte ho pomalinku odejít. Budet to trvat, je mi to líto, a držím Vám palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]