Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meziúvěr ze stavebního spoření

Od: blablis* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám úvěr ze stavebního spoření i tzv. meziúvěr.Spořil jsem cca 4-5 let a naspořil nějaké peníze a poté zažádal o úvěr.Mám otázku,kde v podstatě jsou a na co budou použity ony naspořené peníze za těch 5 let?Nyní platím dvě splátky,jednu dospořovací atd.Ale zajímá mě,jestli ony naspořené peníze spadají do sumy,kterou musím naspořit,tuším 40%?Nebo se mi potom sníží dlužná částka,až se zbavím meziůvěru?

A další dotaz-čím víc budu posílat na tzv. dospořování,na meziůvěr,tím dřív se ho zbavím a začnu splácet řádný úvěr?

Děkuji za názory a zkušenosti.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Při meziúvěru platíte pouze úroky z celého úvěru, tedy i z vaší naspořené částky. Až dospoříte 40%, tak začnete splácet menší úroky opět z celé částky úvěru. Až splatíte veškeré úroky z řádného úvěru, začne se vám umořovat vlastní úvěr a snižovat dluh. Je to lumpárna, zatím platíte úroky i z vaší naspořené částky.

Proto je dobré i za pomocí mimořádných splátek (pokud vám to smlouva umožňuje) dospořit do 40% úvěru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]