Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo poradit nějaký běžný účet?
Aktuálně mám nějaký hodně letitý účet u ČSOB, který zamrzl na době z cca 10-15 lety a už mě všemožné poplatky přestávají bavit.
Co jsem tak uvažoval, hodilo by se:
- založení, vedení + ev. zrušení účtu zdrama (výpisy stačí elektronicky)
- e-banking jako součást účtu zdarma; zabezpečení asi stači login/heslo + potvrzení transakcí přes kód ze sms.
- bez poplatků za transakce (příchozí a odchozí platky), lze uvažovat max. jednorázový poplatek při založení TPP/inkasa
- platební karta zdarma - vydání i vedení karty (ideálně embosovaná; týdení limit>20kkč)
- bylo by dobré, kdyby systém uměl i zahraniční platební styk, taktéž zdarma
- výběr z bankomatu cca do 5Kč (lze i jen u bakomatů té dané banky, musí jich mít ale více)
- ideálně pokud by měla banka i kamenné pobočky pro řešení problémů a také pokladny (třeba mBank prý nemá)
- musí být možnost vybrat celé konto v hotovosti do druhého dne (přes pokladnu / bankomat)
- nějaký slušný úrok (v rácmi toho, že jde běžný účet).
Co se týče různých podmínek pro bezplatnost účtu, jsem schopný dostát určité rozumné hotovosti na účtě (cca 50 tis.), co se týče obratu na kartě, tak to ne - kartou zásadně neplatím, jen s ní vybírám peníze. Je možné se bavit i o nějakém obratu na účtě, třeba 15-20 tis. Kč.
Co nepotřebuji je nějaké spojení s úvěrem / hypotékou.
Zvažuju Era (poštovní banka), Airbank, LBWB, mBank, FIO...
Poštovní spořitelna - Era Online účet. Výběry z ČSOB bankomatů zadarmo. Jediný zádrhel pro vedení účtu zdarma je min. prům. zůstatek 15 000 Kč. (jinak je vedení za 50 Kč). Karta zdarma, internetové transakce (ELB) zdarma...
Tento účet mám, jsem spokojená a bance jsem za nějakých 5 let nezaplatila ani kačku. Navíc, která jiná banka má pobočku na každé poště, že? )
Já bych to řešil FIO, splňuje takřka vše- zahr.platby neznám,nepoužívám, jinak jsem s ní spokojený. Od mBanky jsme odešel právě pro nemožnost jakéhokoliv přímého jednání,na emaily nereagují a kiosky mají jen na několika místech, help linku zpoplatněnou,lze si přečíst forum na jejich webu. Era má i u bezplatného konta podmínku 15 tis. zůstatku. U Zuna je dobrý spořící účet. Nevím jak teď,ale úroky jsou všude nízké a navíc třeba u mBanky jsou podmínky,které při prvním čtení nezjistíš a proto na ně nedosáhneš-viz diskuze.
No nerozumím. Osobní jednání v mBANK naprosto na úrovni. Pobočka v Hradci Kálové. Při vstupu dali bonus 1000 Kč. Teď za každé požití karty jednou denně 5 Kč. Jinak vše zdarma. Dokonce pokud utratím 2000 Kč i výběr z cizího bankomatu zdarma. No úrok nic moc 0,4 a proto jsem ještě založil Air banku. Ta bude mít taky zastoupení v Hradci Králové. U nich je aspoň úrok 1,6 jinak ostatní je asi podobné. A to Zuno má pouhé 1% na spořicím účtu. A Fio musím mrknout kde má zastoupení
doplněno 08.07.13 17:19:A FIO 0,6% a termiňák na rok 0,95%
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.