Nejste přihlášen/a.
Potřebovala byh poradit ohladně vracení daní,minuly rok jsem byla ještě od 1.1. 2012 do 11.3.2012 na rodičáků pak jsem byla od 12.3-31.3. 2012 na úřadu práce a zaměstnaná jsem byla od 1.4. 2012 až do teď,můj plat se pohybuje okolo 14000Kč hrubého měsíčně,nemám žádné spoření ani děti si nedávám do daní,chtěla bych se zeptat kolik jsem tak mohla dostat vrácení daní,dostala jsem 1500kč a zdá se mi to málo!Děkuji Pašková
Ať nezakladám zbytečně novou otázku - dokdy má přijít vratka, když jsem přiznání podávala sama na FU? Děkuji.
doplněno 22.04.13 16:01: Díky moc
Dobrý den,pokud je vaše průměrná mzda, jak píšete, kolem 14 000 hrubého,potom by vám měli vrátit něco kolem 6 000,odhadem.
Reklamovat můžete tam, kde vám spočítali vratku, tedy pravděpodobně zaměstnavatel. Ale napřed napište jak jste přišla na to, že je to špatně. Rádce co by vám dal 6tisíc neberte vážně.
Proč si myslíte,že mě nemá brát vážně?Při průměrné mzdě 14000 hrubého dělá součet za odpracovaných 9 měsíců 126000 Kč.Z této částky vzniká daňová povinnost asi 25300.Sleva na dani za 9 měsíců,které paní odpracovala a zaměstnavatel jí odečetl činí18630 Kč.Jelikož sleva za rok činí 24840Kč,náleží jí vrácení zaplacené daně ve výši 6210 Kč.Samozřejmě,pokud částka,kterou uvádí jako průměrnou mzdu,odpovídá skutečnosti.
doplněno 22.04.13 22:44:A samozřejmě předložila zaměstnavateli potvrzení o době strávené na ÚP a rodičovské dovolené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.