Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nastoupil jsem do firmy 25. března, při nástupu jsem podepisoval i "růžový papír". Teď ve vyplatě za ten jeden týden z března mám 2800 hrubého, 600 základ daně, 200 za stravenky, zdrav. pojištění, čistého 1800. Na pásce není napsaná základní sleva na poplatníka 2070. Je to vpořádku, nebo udělala účetní chybu?
Asi před měsícem jsem tu čet podobnej dotaz, ale teď když to potřebuju, zaboha to nemůžu dohledat.
Díky.
Dobrý den.
Do zaměstnání jste nastoupil 25. března, pracoval jste tedy jen část měsíce. Měl jste podepsané prohlášení k dani od 1. do 24.. března u jiného zaměstnavatele? Pokud ano, základní sleva na poplatníka byla uplatněna tam. Pokud jste v březnu nikde jinde nepracoval, zřejmě jste účetní nedoložil potvrzení, že jste v březnu neměl jiný zdanitelný příjem a slevu jste si tedy neuplatnil.
V každém případě neuplatněnou slevu si můžete zpětně uplatnit při ročním zúčtování daně za tento kalendářní rok, o které si požádáte do 15. února 2014 u posledního zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.