Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Nastoupil jsem do společnosti, která podle mého moc neprosperuje. Jde mi o to, že jsem dostal pracovní smlouvu se zkušební dobou na tři měsíce. Ta mi končila 31.12.2008. Od té doby nemám žádnou další. Výplaty nechodí pravidelně, ale chodí. Tedy ty poslední dvě. Jde mi o to, zda mám automaticky právo na smlouvu na dobu neurčitou. Někde jsme to slyšel. Ale slyšet a vědět je něco jiného. Hlavně prosím o nějakou radu, co z toho pro mne vyplývá za povinnosti a co pro zaměstnavatele.
Děkuji a hezký den všem.
Zkušební doba neohraničuje dobu trvání pracovního poměru, když s vámi uzavírali pracovní smlouvu, museli ji uzavřít na dobu určitou nebo neurčitou. Zkušební doba je pak jen součást této doby, maximálně 3 měsíce. Nebo s vámi prostě uzavřeli smlouvu jen do 31.12.2008?
Potom se uplatní § 65 odst. 2 zákoníku práce ( zákon č. 262/2006 Sb. ) : "Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby ( § 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.