Nejste přihlášen/a.
dobrý den,vlastním byt 1:2 ve kterém se mnou bydlí můj 27letý syn.V létě přišel o práci a od té doby má spoustu dluhů,které neplatí.Nemá zaplacené sociální ani zdravotní pojištění.Chtěla jsem ho odhlásit,ptotože se bojím exekutorů,ale na městském uřadu mi řekli,že to není možné pokud se na trvalé adrese zdržuje a má živnostenský list,i když je pozastavený.Můžete mi někdo poradit co dělat?
Pokud se v místě bydliště stále zdržuje, tak ho odhlásit prakticky nelze! Zkuste se synem řešit společně jeho existenční problémy. Nadávání a výčitky nepomohou, ba naopak situaci ještě zhoršují. Je to stále Váš syn a teď má období, kdy potřebuje evidentně pomoci . Neznám celou historii, ani nevím kolik let je synovi, ale obecně řečeno to chce trpělivost .Vy syna znáte nejlépe a po dobrém určitě zmůžete více, než když se začnou Vaše spory více prohlubovat. Poté by to mohlo skončit vzájemnou nenávistí, kterou lze jen těžko překonat. Zkuste to ještě jednou a dejte mu šanci, pomozte mu třeba najít zaměstnání. Dluhy se dají řešit pomocí splátek a se státními orgány jako je sociálka nebo zdravotní pojišťovna se vždy dohodnete - tedy pokud chcete a nečekáte na exekutory / s těmi už dohoda není / .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.