Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právní pomoc před sousedy

Od: jayzzee* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Poradil byjste mi co mám udělat pro to aby mě sousedi přestali otravovat. Na zdech byli vyryty na mé jméno neustále sprosté narážky, nevšímala jsem si toho až mi došla trpělivost, vzala jsem sádru a barvu a zeď uvedla do původního stavu, ale po dvou dnech je to tam znova. Dalo by se jim nějáko pohrozit? Píše to jejich dcera. Já to dnes znova zasádruji, ale bude to tam znova, tak až za nimi půjdu, abych na ně byla připravená, tenhle spor mezi námi už se táhne 3 roky. Prosí poraďte mi.

Moc děkuji za odpověď

doplněno 30.01.09 18:25:
No týka se to toho, že před třemi lety jsem mela poměr s jejím tatínkem... (jsou to narážky typu... ty děvko, šu.. s ženáčem... atd) Už je to dávno pryč, já jsem se vdala a život jse dál. Dnes je jejich dceři tušim 17let. Ale teď jsem zjistila, že to nepíše jejich dcera, ale vypadá to na matku s tím, že se posepisuje jako její dcera, zajímavé že!
Opravdu bych to chtěla jednou provždy uzavřít. Plánuji stěhování, ale to ještě nějáký čas potrvá a já si nechci nechat všechno líbit. Za celou dobu jsem si jich nevšimla, jako by neexistovali a na oplátku se dozvídám jak chodí a pomlouvá. Dost už toho mám, jen co je pravda.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Můžete se obrátit na obecní ( městský úřad) - můžete to být rešeno jako přestupek proti občanskému soužití. Myslím, že tím, že to zasádrujete jen ukazujete, že vám to vadí, oni mají radost a schválně to udělají znovu. Čí je dům? Vlastník nebo Společenství vlastníků jednotek by na ně mohlo vlítnout, že poškozují zdi a chtít po nich náhradu škodu nebo uvedení do původního stavu, po vás by mohlo být příjemné vidět je tam, jak to dávají do pořádku. Pokud zavoláte městskou policii, možná by mohli být ochotní tam zazvonit a mladé domluvit, ale nevím, záleží na jaké strážníky narazíte. Nepíšete čeho se týká ten spor, to by nám také mohlo pomoci

jayzzee*
hodnocení

No týka se to toho, že před třemi lety jsem mela poměr s jejím tatínkem... (jsou to narážky typu... ty děvko, šu.. s ženáčem... atd) Už je to dávno pryč, já jsem se vdala a život jse dál. Dnes je jejich dceři tušim 17let. Ale teď jsem zjistila, že to nepíše jejich dcera, ale vypadá to na matku s tím, že se posepisuje jako její dcera, zajímavé že!

Opravdu bych to chtěla jednou provždy uzavřít. Plánuji stěhování, ale to ještě nějáký čas potrvá a já si nechci nechat všechno líbit. Za celou dobu jsem si jich nevšimla, jako by neexistovali a na oplátku se dozvídám jak chodí a pomlouvá. Dost už toho mám, jen co je pravda.

honza123*

a je to ze´d domu, nebo ze´d na chdbě paneláku. Promluvte si s tím tatínkem, at si to doma dá do pořádku. S ním snad bude rozumná domluva.

janinapraha*
hodnocení

0x

Jediné co lze poradit je, že bych umístila poblíž toho místa kameru. Takto jsme vyřešili i nás případ, kdy před naším domem neustále někdo propichoval gumy . Na balkon jsme dali kameru a "povedeného ptáčka" jsme za 2 dny chytili! Jednalo se o souseda, kterého jsme už dávno podezřívali, ale neměli jsme v ruce žádný důkaz a tak jsme nemohli nic dělat. Bilance byla taková, že za 2 měsíce jsme měli zničené 4 gumy, které se nedali opravit - přesně věděl kam má píchnout, aby guma byla neopravitelná / je automechanik/ . Takto trestal všechny ty, kteří v našich katastrofáních parkovacích podmínkách neprarkují přesně dle jeho představ. Kamera zachytila, jak se snažil tlačit auto co stálo před ním a chvíli poté už stálo opět na ráfkách . I když se na policii nařčení a videozáznamu strašně bránil a tvrdil, že nic takového neudělal, tak faktem zůstává, že od té doby - je to více než rok už nikdo propíchnutou pneumatiku neměl. Předtím to bylo tak 1 x týdně, kdy někdo ze sousedů nemohl odjet, protože měl propíchnuté gumy. Jen pomocí obyčejné kamery, kterou jsme dali na stativ na balkon se na záškodníka mohlo ukázat prstem a vida pomohlo to!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]