Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Pojišťovna mi odmítla nahradit škodu po vloupání do zabezpečeného podsklepení chatky a odcizení věcí vč. dvoukoláku s tím, že nejedná o dopravní prostředek, ale stavební materiál, který nemám pojištěn. Namítal jsem, že na chatku vzdálenou od cesty cca 250 m.,musím na dvoukoláku dopravovat vodu, jídlo, protože mám nevratně poškozenou páteř a za stavební materiál považuji cihly, tvárnice, cement. písek, trámy, atd., nikoliv vozík. Pojišťovna se ani slovem neotěžovala, ani po urgenci mi na to odpovědět. Policie vyčíslila škodu na majetku a odcizených věcí na 4.900,- Kč. Pojišťovna mi zaplatila 202,-Kč, za které nekoupím ani 4 zničené zámky, na tož pak poškozené okenice, okna, skla a dvoukolový vozík s nafukovacími koly. Děkuji za případnou odpověď, zda-li je vozík stavební materiál.
Dobrý den. Že by byl dvoukolák stavební materiál, slyším poprvé...
Ruční vozík je jednokolový až čtyřkolový dopravní prostředek pro přepravu menších nákladů, ručně řízený, lidskou silou poháněný
Viz.zde. cs.wikipedia.org/...
doplněno 04.06.13 18:04:Ještě doplním - pokud s Vámi pojišťovna nekomunikuje, obraťte se s veškerou písemnou komunikací na advokáta a poraďte se o dalším postupu na svoji obranu. Je na Vás, zda si to necháte líbit. Pravdu nemají, ostatní je na Vás...Je zde i možnost obrátit se bezplatně na občanskou poradnu, ale domnívám se, že by Vám tam poradili totéž, co já - abyste se obrátil vtéto věci na advokáta. S ním komunikovat, myslím si, že budou...
doplněno 04.06.13 18:06:Pardon, mělo být - s veškerou písemnou dokumentací...
Ruční vozík je zřejmě dopravní propstředek. Ve Wikipediii je u hesla "Kategorie vozidel" text
Zákon neobsahuje bližší rozdělení ani příklady vozidel spadajících do kategorie R. Některé příklady druhů vozidel jsou uvedeny v příloze 18 vyhlášky č. 341/2002 Sb. Podle obecné definice by do ní měla spadat zejména všechna nemotorová vozidla, která nejsou přípojnými vozidly:
Ale nejsem právník...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.