Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kroužková vazba či vázaná kniha?

Od: anzionka® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

zdravím. Mám určitý text. Šest stran A4. Tento text bude číst někdo pro mě velice důležitý. Chtěla bych, aby to mělo nějakou formu. Přemýšlela jsem nad kroužkovou vazbou. Půjde tak málo stránek takto svázat? A něco jako kniha (spíš sešit) by z toho udělat nešlo? Kam s tím mám zajít, kde to dělají? Můžu to tam donést už vytisknuté? Doma si na to určitě netroufnu na sešívání či sepínání. Poradíte? Díky moc. Anzionka.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajdete si do tiskárny. Spíše menší, kde se tisknou parte, svatební oznámení... Určitě vám poradí a určitě nabídnou i nějaké vhodné desky. Možná průhledný plast, možná tvrdý papír.

hodnocení

A neváte prosím, samozřejmě orientačně, na kolik by mě to vyšlo?

doplněno 20.04.13 20:10:

* A nevíte...

Jeden čas jsem podobným způsobem zařizovala vazbu zpěvníčků pro kolegu. Cenu si nepamatuji, zdála se mi nízká, snad 20 Kč za kus?

hodnocení

Díkec. Takže i kdybych chtěla nějakou "lepší" vazbu, tak by to nemělo překročit dejme tomu těch 100 Kč?

Co je to lepší vazba? Snad plátno nebo dokonce kůže? To by asi bylo drahé.

Já bych pro sebe možná volila tvrdý papír s plastickým textem - nadpisem. Ale nebojte se do tiskárny zajít či zavolat, všechno rádi poví a poradí.

hodnocení

OK. Díky. Vyhledám nějakou tiskárnu či grafické studio poblíž mého bydliště a příští týden se tam zajdu zeptat.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto dělají u nás v kopírovacím centru (studiu). Zkuste nějaké navštívit a oni určitě poradí.

Pokud si přinesete text na nosiči (CD nebo USB flash), tak udělají i kvalitní tisk. Nejraději tisknou PDF soubory, resp. není tam problém s formátováním a jak to vidíte v PC, tak to bude na papíře. Zdravím!

doplněno 20.04.13 20:28:

Ty ceny jsou poměrně "lidové". Bude záležet na technologii vazby, kterou zvolíte (nebo jen zalepení do folie).

hodnocení

1x

Je to jen 6 stran, proto bych volila obyčejnou kroužkovou vazbu. V dobré tiskárně (nebo občas i ve školní knihovně) by vám to měli propíchnout a natočit do vazby.

jabraka*
hodnocení

0x

Zadarmo:_

Pečlivě slož natištěné stránky,polož je mezi dvě rovné desky(skla),aby vyčnívala jen hřbetní hrana a na hřbet nanes vrstvu disperzního lepidla.)případně akryltmel.Nechej zaschnout a máš hotový sešit.Sám jsem si takto vázal sbírečku básní,vydrží to dlouho.Takto lze vyrobit na příklad bloček lístků pro poznámky.

JABRAKA

hodnocení

Nejsem vůbec zručná a disperzní lepidlo ani akryltmel nevlastním. Musí to taky nějak vypadat. Ale díky za tip.

jabraka*

Neboj,anci,dá se to udělat docela vkusně.Herkules má doma každý.

JABRAKA

hodnocení

0x
Kup si v papírnictví takové ty kancelářské desky na papíry, ale musíš k tomu mít ty fólie.
Kroužková vazba či vázaná kniha?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]