Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále červený nos

Od: helpme* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, potřeboval bych pomoci, mám neustále červený nos nejspíše už od dětsví ale už mi to leze na nervy. Všechny kamrádky mi říkají že sem pěkný ale že ten nos je prostě ... Nevíte co bych s tím mohl dělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám podobný problém. Ne že bych měl nos jako jahodu, jak je to vidět u některých dementních opilců, ale trochu červenější ho mám taky. Podle některých teorií vzhled nosu = stav srdce. To sedí i na ty opilce. Stejně tak třeba stav kůže pod očima (kruhy, otoky) znamená problém s ledvinami. Asi na tom něco pravdy bude - u lidí, u kterých vím že mají se srdcem problémy, zvýšený tlak, je červený nos pravidlem. Vliv má asi taky vystavování se slunci, nos se hodně lehce spálí, chce to dávat pozor. Takže si hlídat stravu a sportovat (vše mimo boxu), podle výše uvedené teorie by se zlepšením stavu srdce měla přijít i změna barvy nosu. Nebo si od nějaké holky sehnat na nos "mejkap" :)

pohanka*
hodnocení

2x

V této fázi se tomu říká Pre-růžovka, /Rosacea/. Nepít alkohol, kávu, ostrá, pikantní jídla, nevystavovat se sluníčku a mazat se krémem s vyšším faktorem, vynechat horká jídla pití. Pokud jste mladý, a nos má tuto tendenci, je možné, že čím budete starší a starší, tak bude nos mít výraznější barvu a může mít i takové hrbolky. Hlídejte si to, a běžte včas k dermatologovi, aby jste ve stáří neměl nos jak květák. Je to záležitost drobných cévek.

doplněno 20.04.13 17:19:

Silové sporty nejsou úplně nejvhodnější, vyhýbat se překrvení obličeje, tudíž ani saunu ne.

hodnocení

0x

přestat pít, z hovězího vývaru to asi nebude*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]