Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odeslání zásilky na dobírku

Od: cirkec odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu, vím, že je to asi banální záležitost, ale chci se zeptat, když odesílám zásilku na dobírku např. v hodnotě 200 kč kupujícímu a chci, aby uhradil i to poštovné a balné, tak, jak se to dělá?

To mám tu sumu, kterou mě bude stát poštovné a balné přičíst k celkové sumě?

Například do dobírkového listu napsat tedy místo 200 Kč např. 260 Kč? Když poštovné a balné bude stát 60 Kč?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

K částce ceny zboží připčítáte 140 Kč tolk stojí asi dobírka.Příjemce pak zaplatí cenu za zboží s dobírkou. Běžně se tak obchoduje v intenetovém obchodě.

doplněno 20.04.13 12:36:

Nedávno jsem posílal pneumatiku na dobírku a cena dobírky byla 140 Kč.

hop®
hodnocení

1x

Ano, dobírka bude cena zásilky plus poštovné a balné. Cenu za zásilku si můžete podle hmotnosti zjistit na kalkulátoru, nezapomeňte připočíst různé příplatky (křehká zásilka, dobírka, vyšší pojištění zásilky) podle typu zásilky, ceny těchto příplatků lze najít také na webu České pošty.

uska*
hodnocení

0x

Těžko předem odhadnete poštovné. Dělám to následovně (balné nepočítám, to už dělá málokdo). Donesu na poštu balík s vyplněnm podacím lístkem a vypsanou dobírkovou složenkou. Jen na složenku nevypíšu cenu a řeknu pošťačce, že chci na dobírku např. 200,- Kč + poštovné. Pošťačka vypočítá poštovné a dopíše na složenku třeba 278,- Kč (200 zboží + např. 78,- Kč poštovné). Na balík napíšete cenu 200,- Kč. Snad jsem to polopaticky napsala.

jirbar*
hodnocení

0x

Blbý příklad. Za 78 Kč již nepošle pomalu ani doporučený dopis.

Ta pošťačka to sice řekne a je to součet za doporučený (cenný) balík + dobírka + poplatek za zpětné odeslání peněz. Případně pojištění ale do 500 Kč je to v ceně.

Já balík odešlu co nejlevněji, to jest dle váhy a rozměru doporučená zásilka, doporučený balíček, cenná zásilka a požádám příjemce aby mi to po obdržení poslal na účet.

Je to nejlevnější zásilka a nestalo se, že by mne někdo okradl. Spíš přidali.

doplněno 20.04.13 12:09:

Cenný balík 3 kg v ceně 300 Kč bez dalšícho poplatků, křehké, do vlastních rukou atd.

Balík 80 Kč

Dobírka 12 Kč

Peníze 35 Kč

Celkem 127 Kč

ladinpraha*
hodnocení

0x

Úplně nejjednodušší (jako třeba na Aukru) je stanovit si poštovné (a v něm připočítané balné) předem. Pak už se o něm nemusí diskutovat. V případě dobírky bych si ho stanovil na 150,- - 200,- Kč. Potom už ho automaticky připočítám k ceně zboží.

doplněno 20.04.13 12:13:

Jirbar - neboj, to už mám vymakaný.

doplněno 20.04.13 12:24:

Já používám jedině Aukro a nikdy jsem neměl jediný problém (taky nikdy neposílám na dobírku, vždycky platba předem). Ti, co potom brečí, se obvykle ženou za výhodnou cenou a zapomínají si prověřit prodejce. Podvodníci jsou všude, ale prvotní chybu já vidím většinou na straně kupujícího.

jirbar*

A hlavně aby váha té cihly odpovídala váze objednaného zboží.

doplněno 20.04.13 12:17:

No já jen podle toho kolik jich tady "brečí" co mu přišlo z Aukra, Bazoše a odjinud. To už radši objednám z Číny byť teď "bojuji" s prodejcem z AliExpress který nepochopí že když místo pravého provedení zašle levé, tak je to asi špatně. No zaslal to znova, zdarma, ale opět levé.

ladaadal*
hodnocení

0x

Když jsem naposledy posílal na dobírku, tak jsem na poště nahlásil, že chci, aby to zaplatil adresít a oni mu k mé ceně přičetli přesnou částku. Sice jsem to celé zaplatil, ale když si to vyzvedl, pošta mi to vrátila i s platbou za zboží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]