Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odměna za znalecký posudek

Od: renca1233 odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mě, kdo zaplatí znalecký posudek, kterýá si vyžádal soud na zbavení svéprávnosti nevýdělečně činné osoby? Navíc i když je posudek v náš prospěch, tak nesouhlasíme s formou jakou je napsán. Tj. totální paskvil, za který chce pan znalec 4200 /14 hodin práce á 300/ Dítě ze čtvrté třídy by to napsalo lépe. Změny rodů ve větě, nelogické myšlení, lži a nepravdy z nějakých starých soudních lejster. Sice napsal co měl, ale pokud bych to měla zaplatit já, jako osoba která by se měla starat o tuto postiženou osobu, tak nechápu proč platit za špatnou práci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V průběhu řízení o zbavení osoby způsobilosti k právním úkonům nebo jeho omezení si soud opatří zprávy z okolí vyšetřovanéno, zjistí jeho majetkové poměry a ustanoví znalce - psychiatra nebo psychologa. Znalecký posudek by neměl být jediným důkazním prostředkem. Soud pak vydá rozsudek - buď zbaven nebo nezbaven způsobilosti k právním úkonům nebo způsobilost omezena. Proti rozhodnutí může podat odvolání kterýkoliv účastník řízení i osoba, o níž bylo rozhodováno. Náklady řízení o způsobilosti k právním úkonům hradí stát, kromě nákladů na právní zastoupení. Proti samotnému znaleckému posudku není odvolání možné, soud může posudek vrátit k doplnění. Ještě se zeptám - co to znamená, že posudek je vyznívá ve váš prospěch?

renca1233
hodnocení

No že souhlasí se zbavením. Osoba má nižší IQ a ona, já i znalec souhlasí. Jinak by hrozily půjčky, exekuce, odchytnutí na ulici od prodejců tarifů atd.

daniella*
hodnocení

0x

Neznám odpověd omlouvám se, jenom se chci zeptat, to byl psychiatr nebo psycholog?

renca1233
19.04.13 13:42
hodnocení

Psychiatr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]