prosím o pomoc týden před vánocemi jsem přišel na manželčinu nevěru která se již táhne od naší společné dovolené strávené v Chorvatcku. Manželku stálé pořád nesmírně miluji i přes to co se stalo. Rozvádět se nechci a zároveň po manželce toužím.Je pravda ,že jsem se manželce poslední dobou nevěnoval tak, jak bych měl. Zčasti to je tím, že jsme manželé 18let ale to neomlouvá to že jsem ji zanedbával.Nevím co mám dělat. Bez ní si život nedovedu představita než být bez ní tak to raději zemřít . Je mi 40let a manželka je mou první a osudovou láskou . zda-li mužete pomozte prosím.
Nech tomu normální průběch a manželce se ještě víc věnuj než jindy.Nedělej scény,které by ještě prohloubili krizi.Ženy jsou v tomto bezohledné a nic s nima nehne.Klidně se zkus manželky zeptat jak to s tím je.Řekni i že jí moc miluješ a nechceš jí ztratit.Ale"nevyhrožuj"jí, že bez ní i zemřeš.Hodně štěstí.
al bunda*
Celkem přesně a výstižně řečeno. Nedělat zbytečně scény a situaci brát s nadhledem. Jakékoli výstupy a výčitky situaci zhoršují... Žena ve čtyřiceti mívá pocit, že jí život protéká skrz prsty, občas to nezvládá a snaží se"dohnat"co"zameškala". Viz paní"váhavá"na těchto stránkách...
souhlasím s názory)jen bych možná dodala,že většina takovýchto ,,úletů"se časem srovná,tím chci říct,že se žena po poznání,že všude chleba o dvou kůrkách vrací zpět...možná je to hrubý názor,ale pravdivý a vrácení nebude hned...nech ji poznat,jak je to jinde...a ona sama se rozhodne...víc dělat nemůžeš ...tak přeji hodně trpělivosti sépi
Většinou si uvědomujeme, že někoho milujeme a potřebujeme, až ho ztrácíme.
Cítím z tvé otázky výčitku vůči sobě. Teď bude asi velice těžké se manželce více věnovat, ale rozhodně by to nemělo vyznít jako podlézání, citové vydírání apod.
Mohu ti napsat pouze to, co by zapůsobilo na ženy všeobecně.
Nabídni své manželce přátelství, řekni ji, že ji miluješ, že má stále v tobě oporu a dveře otevřené, pak už je jen otázkou času, kdy si uvědomí skutečnou cenu partnerství.
lomaks*
Nebo bys mohl zkusit probudit manželčinu žárlivost tím, že budeš fingovat vlastní nevěru tak, aby manželka sama pojala podezření. Mohlo by to zabrat, mohlo by to situaci zhoršit, je to na tobě...
nicoll*
Ano ano ...nedělat scény, žádné výčitky, žádné citové vydírání...opravdu to nezabírá a jen to situaci jestě zhoršuje. Byla jsem v té samé situaci asi tak před rokem a myslím, že čím více jsem zachraňovala( moc jsem tlačila) tím to bylo horší. Byli jsme spolu 10 let a máme 2 malé děti . Ale ono se to radí...dnes také na to koukám úplně jinak než když jsem byla v té situaci. Každopádně rada, říct jí , že jí miluješ a že má pořád dveře otevřené je dobrá rada. Ale je to hodně bolestivé, říkat to osobě, kterou milujeme, když odchází z našeho života. Jestliže je manželka rozhodnutá nic se stejně nezmění. Dneska jsem v té situaci, že řeším to, že se manžel chce vrátit, poznal že mu nevyhovuje. A proč se chce vrátit? Zjistil, že mu na ní nevyhovují určité veči a že se mnou jelikož jsme spolu v práci, je mu fajn.
Přeju ti abys zachránil, co se dá, jestli je ještě co zachraňovat a hodně štěstí
zkuste si otm všem promluvit.Pokud i nadále pokračuje v nevěře tak už se obávám že je pozdě.Každy člověk má svou hrdost a pokud,pujdete pod svou hrdost tak už vždy,při každém problému to bude zlé a zlé.Pokud máte kamaráda tak si sním o tom promluvte.Pokud mu ovšem věříte.Jinak,pokud máte děti a myslíte si,že by vám v tom pomohli tak to zkuste,ale citlivě a opatrně.Manželka se to nemusí dozvědět.Přeji hodně síly a moudrosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.