Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám možnost vyžadovat po přítelkyni zpětné nájemné.Zijeme spolu 9 let a máme spolu společné dítě.Před čtyřmi lety dostala přítelkyně dítě do vlastní péče a nyní si nárokuje za ty čtyři roky zpětné výživné.Doposud spolu společně žijeme a fungujeme.Je možné její nárok na výzivné kompenzovat zpětným nájmem když se přítelkyně nepodílela na platbách souvisejících s provozam domácnosti?Pouze jsme se střídali v běžných nákupech co se týká potravin a ošacení a vybavení našeho syna.Veškeré výdaje na bydlení jsem hradil sám.Topení,el.,voda,odpady atd.Jsem vlastníkem nemovitosti a přítelkyně má zde trvalí pobyt.
Já to fakt nechápu,žijete ve společné domácnosti,tak se snad společně podílíte na výchově a výživě dítěte,tak jaké pak zpětné výživné a zpětné nájemné? Co kdyby vám zpětně naúčtovala např.domácí práce?Vaření,praní,žehlení...a nebo vzájemně si můžete napočítat sexuální služby! V manželství většinou muž více vydělává,tudíž se i více finančně podílí na chodu rodiny a žena zase více na chodu domácnosti,tak nevím,co zde řešíte a navíc vy jste majitelem domu.Takové,,žabomyší,,války k ničemu dobrému nevedou,bude tím trpět jak dítě,tak i vy oba,tak se vzpamatujte!
Já ale žádné nájemné nechci.Jen se ptám jak je z jejího hlediska možné vyžadovat výživné?Nájemné beru v uvahu jako obranu na její sprosté jednání.
tak z jejího hlediska je možné výživné vyžadovat velmi lehce - má na to papír od soudu. no a vy u soudu buď prokážete, že jste jí výživné na děti řádně a včas platil (máte výpisy z účtu nebo hotovostní příjmové doklady, na kterých máte jako účel platby výslovně uvedeno, že jí zasíláte výživné na děti za ten a ten měsíc) a máte po problému s výživným, nebo to neprokážete a pak je velmi vysoká pravděpodobnost, že vám bude na dlužné výživné nařízená exekuce. to, že jste dítěti o vlastní vůli cokoli kupoval nad rámec stanoveného výživného je velmi hezké a můžete to použít jako argument v případě soudu o snížení/zvýšení výživného, ale samo o sobě to nenahrazuje soudem stanovenou povinnost platit k rukám matky výživné.
takže mezitím co matka má velmi reálnou šanci z vás výživné vysoudit, s vaším zpětným nárokem na nájem to nevidím zas až tak růžově. hlavně tedy s ohledem, že mezi vámi pravděpodobně nebyla sepsána nájemní smlouva, kde by výše nájemného byla specifikována. a mimo jiné může vaše paní argumentovat tím, že dohoda mezi vám zněla, že u vás bydlí zdarma výměnou za péči o domácnost.
ale jinak mi to přijde jako klasika rozvod/rozchod. matka z nějakého důvodu chce odejít (a je jedno, jestli důvod je na straně matky nebo otce dítěte) a samozřejmě si chce vzít s sebou dítě. otce to nakrkne (i toto mi přijde jako naprosto pochopitelné) a začne vyhrožovat žádostí o svěření dítě do jeho péče. matka si to nenechá líbit a vytáhne výživné. klasika přetahovaná
Přečetla jste si, že se rozchází a paní dělá naschvály, nebo chce přijít k penězům? Nejspíš obojí.
Přestně tak.Ale ve finále okrádá svého syna a rozfofruje to s dalším a věřím né posledním panáčkem.Od malička vedu syna ke sportu a investuji do něho hodně moc.Já si ty peníze do hrobu nevezmu,ale mohu je investovat do syna.Však on ji to třeba jednou připomene.
Díky paní a jejímu charakteru je to tak.Dělat si nárok na zpětné výživné a žít si tu prakticky zadarmo,na to musí mít člověk žaludek.A to nemluvě o tom,že se mohla na naši rodinu ve všech směrech spolehnout.Což o její straně říci nemohu.Ale jak jde do tuhého,tak jsou na prvním místě peníze.Nehledě na to že chce syna odvléct na druhý konec republiky s čímž hoch nesouhlasí ale je mu pouze 9 let
Nejsme spolu oddáni,ale fungovali jsme jako více než normální rodina.Vždyt i se synem jsme trávili veškerý volna při spotovních akcích které provozuje.Hold se paní přemístil rozum dosti jinam.Má nového přítele a ten po dvou předchozích vztazích asi ví jak s čím vydrbat.Navíc je víc než jisté,že tento vztah mé družky nebude poslední.Jedno dítě už má z předešlého vztahu.Ohled na to co děti absolutně nebere,pokud je schopná je vytrhnout z prostředí kde jim je dobře a kde mejí spoustu kamarádu,zájmovích aktivit,a stoprocentní zázemí.Milující rodinu z mé strany.což se o její rodině říci nedá.Ti nejsou v kontaktu s dětmi i dva roky a neřeší to.Najednou se paní ohání tím jak se muže opřít o své rodiče,kteří jsou navíc rozvedeni a žijí také 40km od sebe.
Dobrý den. Oba rodiče mají ze zákona povinnost podílet se na výživném dětí stejně. Pokud otec žil (žije) prokazatelně s matkou dítěte a dítětem ve společné domácnosti, finančně zajišťoval bydlení, podílel se na výživě a potřebách dítěte finančně, i to se počítá jako součást výživného. Takže neřešte nájemné...Matka požadovat může (jen tři roky zpětně) ale jen soud posoudí, zda je toto oprávněné z její strany. Já se domnívám, že není. Otec dítěte jí může dát trvalý pobyt zrušit, jestli-že by se odstěhovala a nebydlela s ním. Pak by se měl obrátit na soud a zajistit si úpravu styku s dítětem soudním rozhodnutím a bude mít povinnost výživné, vyměřené soudem, zasílat k rukám matky.
doplněno 19.04.13 11:31:To jsem pochopila, protože jestli-že soud rozhoduje o svěření dítěte do péče, výživné je toho součástí. To nic nemění na mé odpovědi. Vy jste si vyživovací povinnost vůči dítěti plnil a pokud se matka s dítětem odstěhují ze společné domácnosti, budete plnit svoji vyživovací povinnost, určenou soudem, nadále tak, že budete výživné zasílat k rukám matky.
Vyzine lze anrokovat zpetne pouze 3 roky a vse musi posvetit soud. Takze by musela dokazovat, ze jste se nestykali a nejevil jste vubec o prcka zajem. Dam odkaz na jinoiu poradnu, kde to resili rodinausoudu.cz/...
Najemne lze zadat tez 3 roky zpetne. Nicmene jsem nasel priklad pouze na zahradu nebo pozemky. Jak to je se spolecnou domacnosti tezko rict. Asi pravnik. bezplatnapravniporadna.cz/...
To je snad vtip, ne ? Najděte si někde ve slovníku, kdo je to přítel/přítelkyně. Z Vaší otázky je vidět, že to vůbec netušíte. A ona zřejmě taky ne.
pro "uznepritelkyne"
Protože přítelkyně je někdo, komu jsem ochotný bez ohledu na sebe poskytnout třeba ledvinu, nebo jedno oko. V krajním případě položit i život. Pokud se s někým hádám, kdo z nás utratil víc za rohlíky a kdo za nájem, nemá to s přátelstvím nic společného. Nevím, jak takový vztah nazvat, podle mě se vůbec o vztah nejedná.
A od kdy se o osmiletém dítěti píše jako o devítiletém. To jste měli před čtyřmi lety problémy, že si paní zažádala o alimenty? Pokud nejste manželé, tak snad to dítě ve vlastní péči měla odjakživa, nebo se pletu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.