Nejste přihlášen/a.
Zemřel mi můj nenarozený bráška. Měli jsme už vymyšlený jméno, jmenoval by se Mareček
Mamka byla v 7měsíci, když mu přestalo být srdíčko.
1.- Je to vlastně můj bráška? když se nenarodil?
2.-Když se mě někdo ptá jestli mám sourozence, nevím jestli mám říct, že nemám, nebo že jsem měla ale už nemám..
V pubertě jsem zažil stejnou situaci, takže vím, jak se cítíš. Vlastně ani nevím, jak ti na první otázku odpovědět, spíš bych řekl, že ne. U té druhé je to jen na tobě, ale já to bral tak, že nemám. Vysvětlovat, proč jsem měl a najednou nemám se mi nechtělo a vlastně po tom mohlo být každému prdlačky. Dodnes to víme jen naši a nejsbližší rodina. To je život, takové věci se prostě stávají. Skončili jsme nakonec tři sourozenci, tak hlavu vzhůru a hurá do života.
To je mi moc líto. To by se nemělo stávat, ale bohužel stává se.
Na vaše otázky odpověď není lehká a odpovědět si nejspíš budete muset sama. Záleží jen na vás jak to bude chtít vnímat. Je sice možné polemizovat o tom, jestli už to byl hotový člověk, nebo ne, či jak se na to dívá litera zákona. Všechno je to ale k ničemu, brášku už nic nevrátí. Pomožte hlavně mamince, aby na to nemusela myslet. Třeba bude další bráška
Je to moc smutné. Moje tchyně kdysi nemohla otěhotnět, podařilo se jí to, až když jejímu 1. chlapci bylo 10 let. /nyní můj manžel/. Malý se narodil, bylo to týden před Vánoci, měl se jmenovat Jirka, ale druhý den po svém narození zemřel. Prý měl vážnou srdeční vadu. Tchyni pustili domů právě na Štědrý den, tak si dovedeš představit, jaké to byly Vánoce. Potom začala psychicky stonat, ani se nedivím, a přestože se časem jakž takž ze všeho dostala, další děcko už nikdy nebylo a můj muž byl tedy jedináčkem.
Bráška to ještě nebyl, když se nenarodil. Tak o tom ani s nikým nemluv, lidem po tom nic není a někteří jsou až nemístně zvědaví a touží po senzacích. Když se někdo bude ptát na sourozence, řekni, že ZATÍM nemáš. Spíš pomoz mamce, aby se co nejdřív trochu zotavila. Nezapomene nikdy, ale aby to časem kapánek přebolelo. Třeba toho Marečka ještě budete mít.
Jedné rodině u nás umřela malá Libuška a paní se to jméno tak líbilo, že když se za čas narodila nová holčička, zase to byla Libuška.
Přeji Tobě i Tvé rodině hodně zdraví a mamince časem pěkného zdravého klučíka nebo holčičku. Musíš se ale smířit s tím, že to nebude hned. Zatím jsou tu určité psychické i fyzické překážky. Ale jednou se jistě dočkáš. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.