Nejste přihlášen/a.
Před chvíly jsem jel autem zastavil na křivatce a do auta my vlétla vosa a štípla mě do krku do pravé části blízko kosti dolní čelisti , slyšel sem že při bodnutí do krku se má vyhledat pomoc , ale jen my to napuchlo ale jinak se mě nějak blbě není asi to není potřeba hrotit ne? stačí cibula ?
I když nemáte alergii (jinak byste napuchl, otekl a už by Váš vezli), hlídejte se. Otok se může zvětšit a může dojít ke stažení nebo ucpání dýchacích cest.
Pokud to ale nijak nehrotíte a necítíte stížené dýchání, použijte na místo led, cibuli nebo Fenistil, a bylo by dobré preventivně kvůli otoku zvít tabletku Zyrtecu, Xyzalu nebo nečeho proti alergii.
doplněno 18.04.13 17:42: Sebod - to je fakt
Při pobodání na krku a v dutině ústí může dojít k otoku a následnému zúžení hrtanu, což může vést k dušení i lidí, kteří nejsou alergici. Proto je třeba v těchto situacích vždy volat rychlou lékařskou službu na č. 155. Před příjezdem sanity je třeba uvést pacienta do klidu, stínu, nepokládat, ale nechat ho sedět (lépe se mu tak dýchá). Otok dutiny ústní, krku a hrtanu lze zmírnit a zpomalit cucáním ledu nebo zmrzliny.
Dělat doktora od kompu dělat nelze , jak se cítíš poznáš jedině ty sám a podle toho se musíš zařídit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.