Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak funguje v Praze doprava? Jde mi o to, když chci jet metrem nebo autobusem po městě z místa na místo, tak kde koupím lístek? a ještě se chci zeptat, když bych jel na dvě místa, jestli platí jedna jízdenka nebo ne,...
Jsem již v důchodu a v praze jsem nebyl 40 let
děkuji za odpověď
Lístek lze koupit v trafice nebo na prodejních místech např. ve vestibulech metra a větších zastávkách (obvykle v automatu).
V rámci jednorázových jízdenek jsou dvě varianty - na 30 minut a 90 minut, pak lze koupit např. celodenní (neomezený počet jízd).
doplněno 05.08.13 10:35:V metru jsou ´označovače´ u vstupu do stanice, v ostatních prostředcích pak ve vozidle.
doplněno 05.08.13 10:58: Ano - do ´vypršení´ doby platnosti lísku lze jezdit kamkoli...
Není zač - příjemné cestování.
Funguje. Praha je velká a chtělo by to trošku konkretizovat. Ve vnitřní Praze se jezdí metrem a tramvají, moc autobusů tam není. Základní jízdenka stojí 32,- Kč a platí 90 minut na cokoli. V těch 90 minutách si můžeš nastupovat a vystupovat kdekoli.
doplněno 05.08.13 10:55:V tom čase můžeš jezdit čímkoli. Jízdenku označuješ jenom při prvním nástupu.
Dobrý den, asi to nevyužijete, ale můžete jet i lanovkou na Petřín nebo využít některý přívoz.
A jinak nemějte obavu se v Praze někoho zeptat na ulici. Pražáci jsou vcelku normální. Jenom si dejte pozor, aby nemluvil jenom rusky. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.