Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doprava po Praze

Od: janek* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak funguje v Praze doprava? Jde mi o to, když chci jet metrem nebo autobusem po městě z místa na místo, tak kde koupím lístek? a ještě se chci zeptat, když bych jel na dvě místa, jestli platí jedna jízdenka nebo ne,...

Jsem již v důchodu a v praze jsem nebyl 40 let

děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

Lístek lze koupit v trafice nebo na prodejních místech např. ve vestibulech metra a větších zastávkách (obvykle v automatu).

V rámci jednorázových jízdenek jsou dvě varianty - na 30 minut a 90 minut, pak lze koupit např. celodenní (neomezený počet jízd).

doplněno 05.08.13 10:35:

V metru jsou ´označovače´ u vstupu do stanice, v ostatních prostředcích pak ve vozidle.

doplněno 05.08.13 10:58:

Ano - do ´vypršení´ doby platnosti lísku lze jezdit kamkoli... ;)

doplněno 05.08.13 11:13:

Není zač - příjemné cestování.

janek*
hodnocení

a ten lístek se musí vožit do nějakého přístroje aby se cvaknul nebo ne?

janek*
hodnocení

a ještě mám psolední dotaz k jízdenkám...když pojedu na jednu jízdenku metrem a bude mi zbývat čas tak můžu nastoupit i do autobusu a jet taky po praze že?

janek*
05.08.13 11:07
hodnocení

děkuji

ladinpraha*
hodnocení

4x

Funguje. Praha je velká a chtělo by to trošku konkretizovat. Ve vnitřní Praze se jezdí metrem a tramvají, moc autobusů tam není. Základní jízdenka stojí 32,- Kč a platí 90 minut na cokoli. V těch 90 minutách si můžeš nastupovat a vystupovat kdekoli.

Prodej jízdenek.

Ceník jízdného.

doplněno 05.08.13 10:55:

V tom čase můžeš jezdit čímkoli. Jízdenku označuješ jenom při prvním nástupu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi to nevyužijete, ale můžete jet i lanovkou na Petřín nebo využít některý přívoz.

A jinak nemějte obavu se v Praze někoho zeptat na ulici. Pražáci jsou vcelku normální. Jenom si dejte pozor, aby nemluvil jenom rusky. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]