Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci vás poprosit o radu ohledně vymáhání nezaplacené faktury. Jedná se o fungující společnost, která se mi zapírá a slibuje zaplacení ale stále nic. Faktura je již 70 dnů po splatnosti. Nepomáhají časté telefonáty a ani upomínání dopisem.
Teď mám možnost dlužníka zveřejnit na webu www.dluzis.cz což je registr dlužníků. Myslíte si, že zveřejnění dlužníka by mohlo pomoci se zaplacením dluhu?
Já si myslím, že ano protože konkrétně tento dlužník má hodně zakázek z internetu, takže předpokládám, že chce mít na netu co nejlepší pověst a tohle by mu mohlo uškodit. To, že je to legální jsem již zjistil, protože on je právnická osoba a na tu se nevztahuje ochrana osobních údajů.
Děkuji všem za názory a pomoc.
Máte v podstatě dvě možnosti, buď cesta nelegální, nebo legální a ta končí u soudu. Rozhodnutí je čistě na vás. A ten pan B...ý má souhlas ke sběru, zveřejnění takových dat? Tvrdé hochy to neodradí, jak veřejnosti prokážete, že zrovna vám neuhradil když ostatním ano? Nebo je na tuto firmu více stížností? Tak se spojte a postupujte společně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.