Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní bankrot

Od: katharina* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ráda bych požádala o radu zkušené v oblasti vyhlasení osobního bankrotu z posl. doby.

Jak postupovat, na koho se obrátit, jaké jsou Vaše zkušenosti. Na netu je spoustu firem slibující

oddlužnění, ale nejsem si jistá důvěryhodností, aby se člověk nedostal nesprávným výběrem a neznalostí ještě do větší šlamastyky. Děkuji předem všem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Jediná a správná rada je, najít na internetu tu nejbližší občanskou ,,Poradnu při finanční tísni,,.

Jsou to poradny pro občany zcela ZDARMA. Člověk bez právnického vzdělání se nedokáže prokousat potřebnými administrativními úkony. Může něco opomenout a soudy přijímají pouze bezchybné návrhy na oddlužnění. Podívejte se na www.financnitisen.cz, jistě zde najdete některé odpovědi na Vaše otázky. Vidíte, že jsou proto zdarma, protože je financují hlavně banky a státní instituce.

Pokud budete reagovat na některé inzeráty na netu, můžete se dostat do ještě větších potíží, než máte. Třeba jejich manipulační poplatky jdou do tisíců.

sebod*

pohanko. Doporučuji si přečíst dotaz zde na poraďtě ze dne 4.4. - Oddlužení - jak se vyplácí mzda. Tam tazatel zrovna reaguje na bezplatnou poradnu. Nevím, na jakém základě můžete napsat : "Jediná a správná rada je..." Ano, většina tady o mě ví, že návrhy pro klienty zpracovávám. Nikdy bych si však netroufla říci, že VŠECHNY bezplatné poradny jsou špatné. A nikdy bych neřekla, že VŠICHNI, kteří si za toto dávají platit jsou dobří. Vždy je to v tom kterém konkrétním člověku.

A ješte takový malý postřeh. Už mockrát se mi stalo, že se ke mě dostal klient, kterému na bezplatné poradně řekli, že nejde vyřešit. Nebo že nejde řešit TEĎ HNED. Stačilo se na problém podívat z jiného pohledu a klient dnes má oddlužení schváleno. Na druhou stranu se mi nestalo, že bych někomu nepomohla a v bezplatné poradně to vymysleli.

pohanka*

Ano, souhlas, nic není bílé, ani černé.

Záleží na koho člověk natrefí a jiný úhel pohledu.

Měla jsem takovou dobrou zkušenost, prošla jsem celou anabázi u kamarádky, která dlužila, kde se podívala, nejen ona, ale celá rodina. A právě občanská poradna ve finanční tísni jí napodruhé pomohla. Poprvé, že neměla všechno dobře napsané od právníka IS, vyšlo jí to až na druhý pokus, kdy s poradnou spolupracovala. Tak jsem reagovala s touto pozitivní zkušeností. No, neměla jsem hodnotit, ale jenom uvést příklad. Zdravím.

doplněno 18.04.13 13:59:

oprava - Poprvé to nevyšlo, že ...

daniella*
hodnocení

0x

Možná by pomohlo napsat odkud jste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]