Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přišlo mi předvolání od místního soudu kvůli nedoplacenému úvěru. Žaluje mě společnost CP Inkaso s.r.o., která nejspíše odkoupila pohledávku od GE Money Bank.
Jde o návrh na vydání elektronického platebního rozkazu.
Chtěl jsem se zeptat jak takové jednání probíhá? Je to jako u soudu, nebo jen někde v místnosti a kdo vše bude přítomen? Nebo na co se mám připravit?
Děkuji moc za odpověď
Budete tam Vy, soudce a zapisovatelka. Žalující strana se většinou tohoto ani neúčastní. Takže nebuďte vyděšený z amerických seriálů. kdy je v sále přítomno několik desítek lidí.
Jinak - máte něco na svoji obhajobu? Můžete něco zpochybnit? Víte, většina dlužníků se ani soudu neúčastní, protože je to ztráta času.
Na svoji obhajobu bohužel nic nemám, to že v zaměstnání nebyla práce a chodil jsem skoro s minimální mzdou domů nejspíš nikoho zajímat nebude. Spíš mi šlo o to, se tam domluvit na splátkovém kalendáři.
Odměna právnímu zástupci, která je připsána k dlužné částce už je také nejspíš neodvratitelná.
Kždopádně díky za radu, představoval jsem si to jako v nějakém tom americkém filmu
Na splátkovém kalendáři se musíte domluvit s věřitelem. To se u soudu neprojednává.Jinak z toho nebuďte nijak na nervy. Jestli se toho soudu zúčastníte, tak jste za deset minut odbavený .
Teď už s inkasní agenturou
doplněno 07.05.13 17:16:No, ještě mrkni na tu odměnu a na ty vedlejší polatky (včetně úroků a smluvních pokut). Tam bys možná něco dokázal ponížit.
naopak, teď už vám debata s žalobcem není nic platná (leda, že byste jej přesvědčil ke zpětvzetí žaloby)
ale splátky vám může určit soud, musíte jej přesvědčit, že má udělat vyjímku z výchozí lhůty pro zaplacení (3 dny), že jste v rozumné lhůtě schopen závazek splatit, aniž by byl věřitel nějak poškozen, a že to je pro něj výhodnější, než vás vystavit následné exekuci..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.