Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o radu.Rád bych pomohl bratrovi(50).Rozvedl se a její manželce musí vyplatit(1.300000,-)za rodinný dům 5+kk,který stojí na jeho pozemku a který mají ve spol.vlastnictví.
Tento jeho pozemek,který obnáší ještě další zastavěné plochy a velký dvůr patřící pouze bratrovi,sousedí přímo s mým pozemkem resp. domem.Bratr je v na měsíc v lázních a v pracovní neschopnosti která bude trvat snad půl roku a nemá dost finančních prostředků na vyplacení.Jeho manželka se neodstěhuje dřív dokud nedostane peníze na byt z prodeje domu.Moje pomoc by byla taková,že by bratr bydlel u mne,kdyby se dům a ostaní muselo prodat.Otázka zní jestli je nějaká varianta která by zachránila tento majetek před prodejem?Myslel jsem na to že by si on vzal hypotéku(předpoklad že po půl roce bude pracovat-příjem 15tis. hrubého)na vyplacení a rodinný dům by pronajímal.Z toho pronájmu by splácel hypotéku.Na koho se obrátit popř. pro radu?Zkusil jsem online poradny ale bez odpovědi.
Děkuji předem za odpověď.
S příjmem 15.000,- Kč hrubého na hypo ve výši 1.300.000,- v padesáti letech nedosáhne (případné budoucí příjmy z pronájmu banka nezapočte). Musel by si pořídit spoludlužníka, jehož příjem by byl posuzován také (jinou partnerku, sourozence, dítě - prostě ´spolumajitele´). Přesné podmínky ale stejně sdělí až ta konkrétní banka a v tom konkrétním případě (prozatímně je možné nezávazně a s neuvedením přesných podrobností některé banky oslovit se žádostí o zaslání předběžné kalkulace úvěru).
Jinak - zrovna je dobré období na hypo, úrokové míry jsou nízké a banky se předhánějí ve získávání nových klentů.
Jaká je šance, že v místě kde bydlíte, seženet nájemníka za slušný nájem? Zkus se zeptat přímo v bance, jaká je šance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.