Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživné exekuce

Od: ertl odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

neznáte nějaké stránky, kde se můžu dozvědět něco ohledně exekuce na výživné z pohledu druhé strany? Všude se píše jenom o tom jak vymoci exekučně výživné a nikde nemůžu najít co dělat pokud je exekuce vedena neoprávněně.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamamba*
hodnocení

1x

Dobrý večer,

pokud se věc má skutečně tak, jak uvádíte, můžete to dokladovat, podejte na ex. žalobu pro bezdůvodné obohacení a napište návrh na zastavení exekuce. Neposílejte jej exekutorovi, ale podejte na soud, já bych podala i trestní oznámení na PČR.

ertl
hodnocení

ona se, ale bezdůvodně neobohatila. jenom zapřela peníze, které dostala na druhý účet.

každopádně sháním advokáta. ten mně snad poradí.

pokud znáte nějakého dobrého z okolí brna budu rád za kontakt.

paw*
To ze nepriznala alimenty a vymaha je exekucne je bezduvodne obohaceni se. Resp pokus o to se obohatit.
ertl
hodnocení

samozřejmě i z brna.

ertl

můžete mě prosím odkázat na §, který řeší bezdůvodné obohacení?

Bezdůvodné obohacení:

podnikatel.cz/...

ertl

a k čemu mně to teda je? bezdůvodně se neobohatila, protože žádné peníze navíc zatím nedostala. a pokud by dostala, tak je dle těchto paragrafů vrátí a to je vše. a kde je tedy nějaký výchovný trest pro ni? v podstatě jí nic nehrozí.

daniella*

Pokud bys ji chtěl žalovat, tak na to co udělala, se pargraf určitě najde.

ertl

a jaký? podvod?

už se mně nadělala pekla v životě dost. vždycky jsem to nechal být. ale teď už to vážně přehnala. přece za to musí být nějak potrestaná. pokud jí to zase projde tak bude otravovat dál.

sebod*
hodnocení

0x

Exekuce musí být vedena na základě soudního usnesení. Tam jste měl možnost se odvolat. Proti probíhající exekuci už asi nic nenaděláte.

ertl
hodnocení

žádný soud neproběhl.

ertl
hodnocení

abych to vysvětlil: platil jsem a platím výživné. moje ex chtěla abych jí peníze posílal na jiný účet než je v rozsudku o výši výživného. vyhověl jsem jí. (byl to její, druhý, účet). Podala exekuční návrh, kde ukázala jenom původní účet. tím ze mě udělala dlužníka. žádný soud za mé přítomnosti neproběhl. jenom mně přišel exekuční příkaz. mimojiné si nárokuje moje ex náklady v exekučním řízení 35000 Kč. nic není vyčísleno, jenom mám zablokovaný účet na čásku 100 000 Kč. nerozumím už ničemu. přemýšlím o odstěhování se z této země, protože toto přece není možné..

buss
hodnocení

0x

Prostudujte si exekuční řád a OSŘ.

ertl
hodnocení

děkuji všem za odpovědi.

nicméně pořád nikdo neodpověděl ohledně nějakých www, které se tímto zabývají. nebo to jsem snad samotný kdo má takové problémy? to jenom já mám p..u exmanželku?

daniella*

Určitě nejsi. :) Být tebou také řeším, jak je možné, že máš zablokovaný účet, kde je mnohem vyšší částka. To je snad také protiprávní, nebo ne?

ertl
hodnocení

zablokovaný účet je na částku 51 000 Kč dlužné výživné, 35 000 Kč náklady oprávněné a zbytek je odměna exekutora.

na exekutora se ani nezlobím. ten jenom udělal to, čím ho pověřil soud.

nechápu jaké můžou být náklady za 35 000 Kč... a že je hlavně soud posvětil..

daniella*

To také nechápu, každopádně ty náklady (jednotlivé položky) by ti měli zdůvodnit. Soud bez tvé přítomnosti proběhnout v tomto případě může, ale než k němu došlo, měl bys dostat nějaké upozornění, že dlužíš.

ertl
hodnocení

žádné upozornění jsem nedostal..

daniella*

To jsem pochopila. Nemá tvoje bývalá něco společného s justicí, nebo známé?

ertl
hodnocení

nevím o tom. myslím, že nemá.

daniella*

Zkus se zeptat třeba tady a tam by ti poradit, kam se obrátit, aby jsi zjistil více.

obcanskeporadny.cz/...

doplněno 17.04.13 15:04:

oprava textu: tam by ti mohli poradit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]