Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstřihnutí elektřiny

Od: lkjhg odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych poradit je lepší nechat si odstřihnout elektřinu nebo si půjčovat na veliký úrok a vědět do předu,že nebudu schopen splácet.Musím přežít minimálně měsíc a možná déle,než dostanu peníze,aby bylo vše v pořádku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Předem víš, že nebudeš schopen splácet a elektriku zaplatíš? To se mi nějak nezdá. Jinak je to o částce a úrocích. Když ti odpojí elektřinu, tak něco kolem 1000,- platíš za znovuzapojení plus nějaké penále ze zpoždění platby, takže se může stát, že tě to vyjde prašť jako uhoď. Navíc v případě dluhu a změny trvalého bydliště tě můžou odpojit i v novém bydlišti, takže na takové věci nespoléhat.

lkjhg
hodnocení

U půjčky mi úroky naskočí na několik tisíc.A musím ji zplácet hned a já dostanu peníze až později.A nikdo jiný než provident mi nepujčí a tam se vrací dvojnásobek a každý týden..A jakmile dostanu peníze tak mohu změnit adresu a elektřinu v pohodě zaplatím.Ale ted nemám téměř nic stěží přežívám.

lkjhg
hodnocení

Už je vše vyřešené.Bydlím pod mostem nemám už nic ani oblečení jen to co mám na sobě a musím teď několik let čekat než mě stát odškodní za prokázané křivdy a nesmyslné exekuce proti mě.Denšním dnem jsem skončil.Jen tři týdny před soudem o odškodnění.

ifkali*

To je blbý,to je špatný, držte se!

ifkali*
hodnocení

0x

Přerušení na vlastní žádost na dobu určitou je zpoplatněno ...takže asi zbývá pouze nic nezapínat, všechno vypojit, prostě nesvítit , ale zálouhu finančně nějak udržet, ale jak...

doplněno 16.04.13 09:59:

uvádíte minimálně měsíc možná i déle, pokud´ to bude výhledově hodně delší dobu, tak třeba tam by se už dalo uvažovat o přerušení dodávky na dobu určitou po dohodě s poskytovatelem.

doplněno 16.04.13 10:04:

Ale asi i tam, když to bude opravdu dlouhodobě bude mimo jiné i ten zmínovanej poplatek za poskytnutí takové služby a poplatek za znovuzapojení a kdoví co ještě. Chce to řešit osobně přímo s poskytovatelem dodávky elektřiny, zda takovouhle variantu nabízí a za jakou konkrětní cenu.

Pořád se přikláním zatím k variante asi zuby nehty udržet zálohy a tzv.nesvítit.

Omluva, že to mám na 3x blbne kláveska, pc...hezký den všem

daniella*
hodnocení

0x

Jak dlouho už elektriku neplatíš? Ted by ti asi mělo přijít vyúčtování, je to tak? Pokud máš za měsíc dostat peníze, třeba by se s nimi dalo domluvit, že zaplatíš k určitému datu. Já mám s jednatelnou dobré zkušenosti.

lkjhg
hodnocení

Já mám vyúčtování na podzim.Vždy mi vrací i když zdaleka nezaplatím všechny zálohy a snížit je nechtějí.A díky exekutorům mi zsbývá stěží na jídlo.Ale v květnu mi již má začít stát odškodňovat a vracet vše co mi exekutoři zabavili.Proto mi stále se snaží zabavit co nejvíc,protože jim to zbyde a stát za ně bude platit.Proto se snažím hlavně platit faktury v podnikání abych si aspoň nějaký příjem udržel.Jsem všude zablokovaný a každá půjčka je pro mě problém.Ale já si nechci půjčovat a jen doufám že po květnu budu zase moci žít jak člověk bez dluhů jako dřív než mě začali bezdůvodně ničit exekutoři.

daniella*

tak já platím zálohy měsíčně a kromě jednoročního vyúčtování v lednu, každé tři měsíce mi přijde čtvrtletní vyúčtování a kdyby byl dluh, po nezaplacení upomínky by mě odpojili. Ale když jsem byla někdy ve skluzu, většinou se dalo domluvit na určitém termínu zaplacení. To už je asi o tom, koho tam potkáš. Pošli mail svému dodavateli, zeptej se, jaká je nejmenší možná záloha v místě, kde bydlíš a požádej o ni. To ti přece musí povolit. Jak je možné, že tě stát začne odškodňovat za exekutory? To by se mi možná také mohlo hodit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]