Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si začít věřit?

Od: elza009 odpovědí: 4 změna:
Ahoj, jak si mám zvýšit sebevědomí a začít si konečně věřit? Spousta lidí mi říká, že jsem strašný pesimista. Prý všechno vidím černě. Přátelé mi řikají ať si mám začít věřit ale jak? 22.4. dělám přímací zkoušky ano doufám o přijetí, učim se hodně ale to sebevědomi nemá. Stál myslim na nejhorší...Co když..? Prosim poraďte jak alespoň změnit přístup myšlení a najít trochu víry. E.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj. Přestaňte o sobě pochybovat. Člověk svojí povahu nezmění ze dne na den. Chce to na sobě pracovat, nepodceňovat se, ani se nepřeceňovat. Ono je dobře, být smířený vždy s tou horší variantou v životě, pak to obvykle dopadne dobře. Nevyhýbejte se komunikaci s lidmi, naslouchejte jim a čelte obtížným situacím. Chyby a neúspěchy berte jako motivaci, co zlepšit a jak to dělat lépe. Prostě důvěřujte své snaze a vůli a buďte v dobré psychické pohodě. Já vím, lehce se řekne, ale je to vše o postoji a přístupu. Je to vše jen ve Vaší hlavě...Každý úspěch v životě berte jako povzbuzení. Z neúspěchu si vemte ponaučení. Přeji hodně štěstí u přijímacích zkoušek.

noviny*
hodnocení

0x

Musíš se mít rád. Přijmout se takového, jaký jsi. To neznamená, že se sebou nemáš nic dělat, ale že to máš dělat v klidu s vědomím, že nikdy nebudeš dokonalý. Měj napaměti, že jsi velký tím, kdo jsi a ne tím, co dokážeš.

A když tě bude kritizovat okolí, tak si z toho nedělej těžkou hlavu. Znáš někoho, koho by nikdo nikdy nekritizoval? Já určitě ne.

Přeji ti pěkný život prožitý v klidu sám se sebou.

P.S. Přijmaček se neboj.

Noviny

ifkali*
hodnocení

0x

Zdravím,

já mám taky takový pohled na svět, a nevadí mi to.Důležité je jak to snášíš.

Vždycky jdu do všeho s tím,že udělám maximum,ale s myšlenkou,že to vyjde stejně blbě a pak jsem kolikrát překvapena,ale nikdy ne zaskočena.

O mně je to mezi známejma,rodinou a kamarádkama už veřejná věc,tak když se navštěvujeme,tak dokonce doslova čekají na moje negativní pohledy na řešení problémů a kolikrát se tomu zasmějeme společně,že už prej hraničím až s paranojou.

Pokuď to není u Vás dáno depresema,tak to berte,že je to Vaše osobnost a nemůžeme být všichni stejní.

, Berte to jako přednost a netajte se s tím,nepřetvařujte a nechte to plynout ven,normálně se tak projevujte.

iz*
hodnocení

0x

Neber to jako kritiku, ale vzhledem k tomu, že 22. je za necelý týden, bych doporučila zopakovat si češtinu.

Nebo se alespoň lépe soustředit na to, co píšeš (nikoliv na strach a obavy).

Zvládneš-li přijímačky, uvidíš, jak ti to zvedne sebevědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]