Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce 1/4 domu

Od: martin65 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den! Zdědili jsme po rodičích dům, vlastním 3/4 z něj a zbylou 1/4 má nevlastní bratr, který se zadlužil a hrozí mu exekuce. Dům je zatím neobývaný a počítal jsem s jeho pronájmem. Bratr bydlí u rodičů své přítelkyně a tak se obávám, že exeturora může zajímat právě tato nemovitost, jelikož výše jeho dluhů je v řádu statisíců. Vím, že nejlepší by asi bylo zbylou 1/4 odkoupit, ale na to v současné době nemám. A tak se tedy ptám, jestli mě může bratrova exekuce nějak zasáhnout. Předem děkuji za Vaše odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Martine, podívejte se na nedávný dotaz: Jak zprostit dceru otcových dluhů. Je to také ve Volné diskuzi. Tam jsem zkopírovala podobný dotaz, kde se říká, že s nařízením exekuce Vás nemusí seznámit, ale při prodeji Vám musí exekutor přednostně nabídnout k prodeji podíl nemovitosti. Určitě by stálo zato odkoupit zbylou 1/4 nemovitosti i za cenu hypotéky, kterou byste splácel z výnosu pronájmu. Cena by mohla být příznivá, protože kdo by přeplácel pouhou 1/4 nemovitosti. I když samozřejmě záleží na lokalitě. Určitě jednejte s exekutorem, jakmile bude určen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]