Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do hospody s vyučujícím

Od: studentka25 odpovědí: 10 změna:

Ahoj. Mám takovej asi celkem dost trapnej "problém", ale co... Jsem čtvrtym rokem na VŠ na poměrně praktickym oboru, kde nyní máme opravdu hodně praktický semináře v dost malym počtu studentů. Na jeden seminář máme vyučujícího, kterýmu jen asi 56 - 60, ale to je celkem jedno. Dřív jsem toho vyučujícího moc nemusela, ale poslední dobou je mi dost sympatickej a mám ho ráda, protože si myslím, že je to hodnej člověk, dokáže poradit, je fajn, dá se s nim bavit o všem... Dost z mejch spolužáků ho nemá rádo, protože je to cholerik, ale já mám v rodině hned několik choleriků, takže jsem zvyklá na to, že se naštvou, ale za pět minut jsou v pohodě. Zkrátka mi přijde jako fajn člověk, často si s nim ve škole během semináře povídám a přijde mi, že takovejch lidí mezi vyučujícíma pozná člověk málo. Stejný názor má od nás ještě pár lidí. Tak mě napadlo zorganizovat s ním nějakou hospodu, protože už sme s nim jednou na pivu byli. Ptali jsme se ho, on byl rozhodně pro a říkal, že zajdeme. Už jsme to s dalšíma třema lidma organizovala, ale vždycky se to nějak zadrhne, někdo nemůže nebo tak... Byli jsme domluveni na dnešní večer, jenže jsme měli s ním seminář, pracovali jsme na nějakém úkolu a dva ze tří lidí, kteří měli jít večer taky, se s ním kvůli tý práci celkem pohádali a řekli, že nemaj náladu večer jít, načež on řekl že ok, že tedy asi bude lepší jít někdy, až bude lepší atmosféra. Ale pravda je taková, že to "někdy" asi už nenastane, protože tohle domlouvání vždycky na něčem takovymhle ztroskotá. Řekl, že bude lepší někdy zajít spontánně.

Jenže můj pocit je takový, že já bych s nim na pivo vážně ráda zašla. Chtěla bych se s nim pobavit jak o nějakejch problémech našeho oboru a o mejch studijních plánech (ráda bych k němu psala diplomku), tak o obyčenejch věcech... A je mi už tak nějak jedno, jestli ostatní půjdou nebo nepůjdou. Ale zkrátka nejsem moc ten tip, kterej se nebude cejtit trapně mu jen tak říct "tak pojďte teď na pivo jen ve dvou, nechcete?" Jenže bych to fakt celkem ráda udělala. Tak jsem se vás chtěla zeptat na radu, jestli myslíte, že to bude působit blbě. Prostě za ním třeba příští tejden zajít a říct mu, jestli nechce jít na pivo. Hrozně se bojim, že to bude vypadat debilně, když mu řeknu, že půjdu jen já, nebo že mi třeba řekne, že zajdeme až bude chtít jít víc lidí... Ale jak už jsem řekla, já bych si s nim fakt ráda v hospodě pokecala klidně ve dvou, akorát se nějak nemůžu odhodlat mu to navrhnout. A jak je z jeho přístupu očividný, on to nechce plánovat, ale prostě někdy zajít. Vážně se ale bojím reakce. Co myslíte, mám to zkusit, nebo to bude trapný?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

0x

Zkuste to! ;) Normálně mu řekněte, že Vás mrzelo, když to posledně nevyšlo, a že si s ním chcete popovídat o oboru a Vaší diplomce. Nad pivem to bude příjemnější, než na klasické konzultaci v kanceláři *pivo*A pokud se bojíte, že by to i tak vypadalo blbě (i když to je v pohodě), jednoduše ve třídě vyhlaste, že ten a ten den se jde na pivo a kdo chce, může přijít ;)

ertl
hodnocení

0x

Pokud budete všechno plánovat v tolika lidech, vždycky se najde někdo komu to nebude zrovna v ten termín vyhovovat. Prostě řeknu: v úterý v 19 00 se jde na pivo. A kdo nebude chtít nebo nebude moci tak má smůlu.

studentka25
hodnocení

Jak jsem říkala, jsme malý obor a konkrétně v tomhle semináři je nás celý rok cca 8. Jenže polovina z toho ani zájem s ním jít na pivo nemá a právě ta druhá půlka sice jo, ale z toho dva lidi studují dvě VŠ najednou a teď v době státnic a bakalářek moc čas nemají. Takže takové to hromadné vyhlášení v úterý v osm na pivu se zrovna tady moc použít nedá.

hodnocení

0x

Trapny to pro tebe bude az odmitne jit pouze s tebou samotnou. Odmitnuti by se ani nedalo z domyslitelnych duvodu moc divit.

stundetka25
hodnocení

Vím, jak to myslíš, ale na druhou stranu by mě nikdy nenapadlo tohle navrhovat třeba vyučujícímu, se kterým bych měla přednášky nebo tak... S tímhle máme právě celý tenhle rok ty praktický semináře a z vyučujících ho díky tomu známe v podstatě nejvíc, co jsem kdy nějakýho vyučujícího ve škole měla možnost poznat. Ale samozřejmě se bojím toho, že řekne, že se mnou samotnou nepůjde, a právě to, že to bude trapný, mě od toho odrazuje. Na druhou stranu do konce semestru s ním už máme jen dva tři semináře, takže teoreticky by mi nějakej pocit trapnosti z odmítnutí mohl bejt jedno, no. Spíš jsem chtěla radu jakým způsobem mu to navrhnout a zda by to připadalo trapný vám. :)

asd*

Neboj se toho, pokud ostatní nemůžou/ nemají čas/ nechce se jim, tak holt musíš sama. Jasně řekni že se půjdete bavit o oboru a že to neni žádná seznamka. Nejsou lidi tak ho holt zveš sama. Trapný mi to nepřijde, naopak aspoň budete mít víc času probrat téma do hloubky...

Je zenatej?

"Tys s ni byl v hospode? Jo, my sme konzultovali do hlobky..."

studentka25
hodnocení

Rozvedenej, má už x let přítelkyni. Ale vzhledem k jejich zaměstnání (on kromě VŠ má často ještě noční službu v televizi, ona je zas každý druhý den na TV obrazovce, někdy ráno, někdy v noci:)) tohle chození večer někam moc neřeší.

iz*
hodnocení

0x

Na pivo s ním zajděte spolu s kolegy studenty, sama jej pozvěte až po skončení studia. Do té doby to považuji za nevhodné.

pohanka*

100 procentní souhlas s ivzez, řečeno výstižně a jednoduše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]