Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit ve věci napadení... V hospodě jsem napadl kamaráda popelnikem a rozbil jsem mu hlavu. na místě byla policie a poraněného odvezla sanita. V nemocnici byl ošetřen(zasitá tržná rána na hlavě 5stehu) a propuštěn domů. V pracovní neschopnosti nebyl a na výslechu řekl že trestní oznamení nechce podat, ale řekl že jsem ho napadl popelníkem.(mě ještě na výslech nepozvali) Po 14dnech mi navrhl že by jsme se mohly mimosoudně vyrovnat. Chce po mě 10tis. korun.Jinak prý to trestní oznámení poda a půjde marodit... Jde to nějak sepsat a vyhnout se trestnímu řízení, které může podat státní zástupce? A pokud to neudělá, podá to ten napadený. Pokud mu ty peníze nedám.Děkuji za radu...
vzhledem k tomu, že očtř se nemusí ohlížet na to, zda poškozený podá či nepodá trestní oznámení a skutek prověřují ex offo, tak je to dost rizikový podnik.. trestní řízení zná tzv. odklony, např. narovnání, ale v rámci trestního řízení.. takto se vám může stát, že z dobré vůle odevzdáte 10tis. kč a trestní řízení bude zahájeno tak jako tak, nebo bude bez dalšího věc předána k přestupkovému řízení...
počkejte, jak věc posoudí policie, příp. st.zástupce... pak můžete deklarovat svou ochotu vše zapravit...
Jdi na kriminálku a oznam, že tě "kamarád" vydírá.
Přesně tak, jak řekl rudolf, takže k "mimo soudnímu vyrovnání" musí dojít v době, kdy bude spis na okresním státním zastupitelství, ještě, než ho předají soudu. Takže svůj úmysl o toto musíte vyjádřit ve výslechu na policii. Vzhledem k tomu, co napsal rudolf a že vím z praxe, že tomu tak ve skutečnosti je, tak si "kamarád" může říkat co chce, přes policii by to stejně šlo a dle mého názoru je kamarád vychcaný a vydírá Vás. Takže za mě nedělejte to tak, jak Vám on navrhnul. Navíc pokud je to poprvé a máte jinak čistý rejstřík, tak dostanete tak max. podmínku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.