Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaloba za kontrolu čoi

Od: maxtor odpovědí: 5 změna:

zdravim,

nakupoval jsem na jednom eshopu a došlo k nesrovnalostem, provozovatel byl arogantní a neměl chuť nic řešit. Obrátil jsem se proto na čoi a ta provedla kontrolu. Ta byla ukončena udělením pokuty. Obchodník mě niní chce žalovat za to, že jsem poškodil jeho dobré jméno a chce po mě náhradu škody. Má šanci uspět? Co mám dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

..."ČOI obchodníka ´zkontrolovala´ a udělila mu pokutu."... - to je celé? - pokud jsi toho obchodníka mezitím někde ´veřejně nepomlouval´, nemá dotyčný proč se soudit a jen kalí vodu - v klidu vyčkávej (však on mu jeho advokát situaci vysvětlí). A kdyby ti nějak vyhrožoval, zdokumentuj si to a podej trestní oznámení.

doplněno 15.04.13 15:15:

Jasně, "že se jenom snaží strašit" - aby u případného soudu uspěl, musel by prokázat nějaké reálné poškození (renomé) firmy, jinak prohraje, což je drahé - takže se soudit ani nezačne.

Naopak - s tím přípisem ´v ruce´ mu případně ´zavařit´ můžeš...

;)

maxtor
hodnocení

ne nikde jsem nic nepsal ... nezvěřejňoval, nepublikoval. Napsal mi, že jsem poškodil jeho firmu a že mě chce žalovat ( plus kupu urážek k tomu). takže myslíte, že se jenom snaží strašit?

Nedělejte nic. Když chce někdo podat žalobu, bude muset prokázat, že je důvodná...Obrátit se ČOI může kdokoliv, je to jeho právo. To, že byla vykonána kontrola a udělena pokuta, není již Vaše věc. Zde si dobré jméno provozovatel poškozuje sám...Jak říkám _ nedělejte nic, buďte v klidu a jen si schovávejte písemnou dokumentaci (pro jistotu).

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jako vtip to není špatný. Pokud bych měl ty vyhrůžky písemně, tak bych je rozvěsil na netu, aby měl k žalobě víc důvodů.

buss
hodnocení

0x

To je bezva precedens pro jakékoliv pachatele..., ale nevíme, jaký je jeho pravý důvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]