Přeju krásný den všem,potřebovala bych radu.Známá při silniční kontrole odmítla test na drogy.Ted ji přišlo předvolání,a tam musí vysvětlit proč to odmítla.Poradíte někdo na co se vymluvit?Děkuji
Vymlouvat se může jak chce, ať se podívá do zákona o silničnim provozu, co jí hrozí za odmítnutí. Tuším, že je tam nějaká pokuta a možná i zákaz. To řeknou přesně ostatní. Každopádně osobně nevidim žádnej důvod, proč bych měl radit někomu, kdo jezdí po silnicích sfetovanej jak bambitka a my všichni ostatní slušný řidiči na to máme doplácet. Lidem, co takovýhle exoty obhajujou (dobrovolně) bych přál, aby jim někoho jim hodně blízkého zabil takovejhle magor, třeba by pak konečně otevřeli oči. doplněno 15.04.13 12:01: Při vší úctě, když budu brát v potaz to co tvrdíte, tak to měli vědět minimálně její kamarádi.doplněno 15.04.13 12:02: BTW: s ní se už asi Policie bavit nebude, dopustila se přestupku a ty se oznamujou na magistrát, tam dostane pěknej flastr.doplněno 15.04.13 12:17: Jinak je to přestupek podle § 125 c odst. 1 písm. zák. č. 361/2000 Sb., ( o provozu na pozemních komunikacích, tzv. silniční zákon)d) se přes výzvu podle § 5 odst. 1 písm. f) a g) odmítne podrobit vyšetření, zda při řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti nebyla ovlivněna alkoholem nebo jinou návykovou látkou, ačkoliv takové vyšetření není spojeno s nebezpečím pro její zdraví,"ten § 5 odst. 1 písm. - povinnosti řidiče "g) podrobit se na výzvu policisty, příslušníka Vojenské policie, zaměstnavatele, ošetřujícího lékaře nebo strážníka obecní policie vyšetření podle zvláštního právního předpisu[7] ke zjištění, zda není ovlivněn jinou návykovou látkou. (7) Zákon č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 225/2006 Sb.)§ 118a odst. 1 Policista může při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích přikázat řidiči motorového vozidla jízdu na nejbližší, z hlediska bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, vhodné místo k odstavení vozidla a zabránit mu v jízdě použitím technického prostředku k zabránění odjezdu vozidla (dále jen "technický prostředek&rdquo nebo odtažením vozidla, jestliže řidičf) se odmítl na výzvu policisty podrobit lékařskému vyšetření ke zjištění, není-li ovlivněn jinou návykovou látkou, ačkoli toto vyšetření nebylo spojeno s nebezpečím pro jeho zdraví,§ 124 bod 10 písm. Při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích jsou příslušníci Policie ve služebním stejnokroji oprávněni zejménag) vyzvat řidiče a učitele autoškoly k vyšetření podle zvláštního právního předpisu[7] ke zjištění, zda není ovlivněn jinou návykovou látkou, zdroj: zakonycr.cz/... o 7 trestných bodů podle přílohy k uvedenému zákonu "odmítnutí řidiče podrobit se vyšetření podle jiného právního předpisu[7] ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, ačkoli to nebylo spojeno s nebezpečím pro jeho zdraví"kolik hrozí pokuta a zákaz zjistím večerdoplněno 15.04.13 12:20: Kapka na to odpověděla, takže to nemusím zjišťovat, je to tak. Přání od srdce bylo tak 1/2 na 1/2, protože si myslim, že kdyby lidi viděli a věděli, co se venku děje, tak by se mnohdy nechovali jak se chovaj a navíc by měl doma každej pistoli, jako v americe. Začíná tu z toho bejt bronx, každe jsi dělá co chce a zákony akorát tak jsou pro blbce co je dodržujou.
kd
100%souhlasím,ale ono to tak přesně nebylo.Jelikož vezla s sebou známé,kteří si při jízdě zapálili maryhuanu,a ona to nehulí,a skoro nic o tom nezná,tak se bála že by ten test mohl něco ukázat,když seděla přímo vedle.Možná to zní blbě,ale jsou lidi kteří opravdu neví.Taky bych se ji nazastávala kdybych věděla že je to smažka za volantem,sama mám malé dítě a každý den se modlím at nepotká magora při přecházení silnice!
michaltopic*
Promiňte, ale tak je trochu blbá, ne? Já sám hulím, kamarádi taky hulí a zrovna nedávno jsem jel s jedním kamarádem autem a vytáhl jsem z kapsy joint. Ne proto, abych ho zapálil, ale proto, abych ho nezlomil a dovezl v pořádku až na grilovačku. Cestou jsme jeli ještě do Bauhausu. I když věděl, tak mi hned říkal, že teď hulit nebudeme. Já na to, že jsem to ani neměl v plánu. A bez řečí jsme zařídili vše potřebné, přijeli na barák, roztopili jsme ohniště a až pak jsme odpálili. Takže jestli odmítla hulit a odmítla testy a nechala je to hulit v autě za jízdy .. tak je prostě blbá, sorry. A podle mne hulila, protože kdyby člověk nehulil a byl čistej, tak se testu na drogy nebojí.
kd
Jestli je blbá to nevím,ale mě to takhle podala jestli nevím co má říct,teda na tich policajtech.Tak jsem jí řekla že se poptám,tot vše.Jestli lže to nevím,ani se ji nezastávám,ale depku z přání zabití blízké osoby mám slušnou!Že jsem se tu vůbec ptala
majsterjoe*
Takze ste si vlastne odpovedela sama. Tohle at rekne na policii. Ze mala strach z toho a toho duvodu.
Nicmene nechapu, ze kdyz mela strach ze se to u ni projevi, proc s takovyma lidma jezdi, kdyz kvuli nim muze prijit o papiry.
kd
Přesně to jsem jí říkala taky,že je magor,a že se jednou namočí do nějakého průseru,a je to tu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.