Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to normální, nebo je to nějaká porucha?

Od: marketa* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den všem, nevím sice, jestli tento dotaz souvisí se zdravím, ale snad jo. Zajímalo by mě, jestli se vám taky někomu stává, to co mě. Často se mi stává, že když na něco nechci myslet, tak na to naopak musím myslet pořád. Třeba jsem si v nějaké duchovní knížce přečetla, jak důležité jsou dobré a pozitivní myšlenky. A tím pádem mě jako naschvál začaly napadat jako naschvál myšlenky špatné. Nebo jsem se dozvěděla, že u obsese lidi napadá, že ubližují svým blízkým, tak mě to hned začalo taky napadat a nemůžu se toho zbavit. Přitom kdybych o tom něvěděla, tak mě to vůbec nenapadna. Stalo se vám to někdy? Nebo se jedná o nějako poruchu - třeba poruchu vůle, nebo zvýšenou sugestibilitu? Nevím co s tím..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Kdokoliv cokoliv čte,tak za účelem něco o dané tématice zjistit a zamyslet se nad ní ,nebo se aspoň odreagovat)myšlenky jsou v hlavě stále,a nedají se ovlivňovat .) člověk myslí na to co ho zajímá,trápí,co nezná...je to třeba jako mrkání oka - na chvilku jej dokážeš zastavit - ale pak klidně mrká dál .) nevím kolik ti je let,ale tohle myšlenkové rozpolcení se stává kolem puberty,kdy člověk hledá a zkoumá sám sebe)možná by to chtělo změnu knížek,což?))sépi

lomaks*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, podobnej problém mám taky. Myslím si, že příčinou je jen malý sebevědomí, aspoň u mě. Nebraň se tomu extrémně, nešpekuluj příliš nad tím. Když to přijde, snaž se to pokud možno rychle a jednoduše zahnat a myslet na něco jinýho. Jsou to jen rejpavý myšlenky, který nemají s tvou povahou nic společnýho. Takže nejsi špatná, spíš naopak a jestli chceš vědět, zda jsi"normální", tak jsi, i když tenhle problém asi běžnej moc není. Tolik můj názor a zkušenost, pokud je to ještě aktuální, snad ti to pomůže.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je to normální, všichni přece známe tu podivnou záležitost s melodií, kterou jsme někde ráno zaslechli a pak se mnohokrát za den přistihneme, že si ji broukáme... dost často nás na to upozorní okolí. Rada je prostá: přestaň se zabývat věcmi, které tě později obtěžují... A asi ti chybí rozptýlení - tedy práce, sport, společnost... Zachovej paniku, zdravím.
majda*
prostě.. čim míň víš - tim líp spíš..;)

dodo*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj. Viem o com hovoris. Zazil som nieco podobne. Problem je v tom, ze negativne myslienky, ktore ta napadaju su opakom prave tych, pozitivnych, ktore by si chcela, ako si pisala. A tie negativne vznikaju prave preto, ze z nich mas strach, ze nic z toho nechces a mas z toho mozno az hrozu. Poradim ti, ked ta napadaju taketo negativne myslienky, vobec nic si z toho nerob, nemaj strach. Nechaj ich proste tak. Nezaoberaj sa nimi a nebojuj s nimi, lebo prave tym ich privolavas. Ty vies, co naozaj chces. Ked sa nimi nebudes zaoberat, sami zmiznu. Musis sa na to pozriet s nadhladom. Precital som vela duchovnych knih a tam pisali toto:"Negativne myslienky su ako dravce. Pokial ich vyzivujes tym, ze sa nimi zaoberas, bojujes s nimi a mas z nich strach, stale sa vracaju, silneju a viac ta nicia. Ked ich proste nechas tak a nevsimas si ich, dravce sa este chvilu vracaju, ale ked uz nedostanu nazrat, zoslabnu a potom sa uz nevratia."Myslim, ze je to jednoduche. Sam som nieco podobne zazil. Urcite sa toho zbavis, len sa s tym musis vyrovnat, nemat strach a pustit to z hlavy. Vela stastia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]