Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám paragon bez data nákupu-uznají reklamaci?

Od: luciekres* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den dnes se mi po roce přetrhl stříbrný řetízek, zničehonic, ani jsem jím nikde nezavadila...mám ho teprve rok. hledala jsem paragon a našla ovšem na paragonu není uveden datum nákupu...je to velký problém? je to vina prodavačky že jej tam neuvedla? uzná nám reklamaci? co když ji nebude chtít uznat (bude třeba tvrdit že jsem řetízkem někde zavadila, nebo se bude odvolávat na ten paragon bez data nákupu), co jí máme říct, jak postupovat?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

1x

Záruka odjakžova kryje výrobní vady, nikoliv nešetrné zacházení zákazníka. Takže tady není co reklamovat ale normálně se domluvit na opravě. Pokud to přesto jako reklamaci uznají tak je to jen a jen jejich dobrá vůle poskytnutá nad rámec zákona.

luciekres*
hodnocení

jak už píšu neštrené zacházení to rozhodně nebylo...nejspíš skrytá vada materiálu který prostě po roce praskl..tak uvidíme-

laybor*
hodnocení

0x

Si datum dopište .

luciekres*
hodnocení

no to mě taky napadlo ale uvažovala jsme nad tím jestli to nebude hledat někde v knize paragonů nebo tak něco, a pak zjistí že datum je dopsané?

laybor*

Hledat asi nic nebude , spíše se budou chtít vykroutit z reklamace ,

tady jsem našel podmínky jednoho obchodu , ale samozřejmě každý obchod má podmínky jiné

Reklamační a záruční podmínky

• Záruka na šperky v délce 24 měsíců se vztahuje na vady, které vznikly v průběhu záruční doby prokazatelnou chybou technologického postupu výroby nebo skrytou vadou materiálu. V případě vady, kterou lze odstranit, bude vada bezplatně, bezodkladně a řádně odstraněna. Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby mohl být výrobek řádně užíván, máte nárok na jeho výměnu nebo vrácení peněz.

• Záruka se nevztahuje na vady šperku vzniklé v důsledku opotřebení způsobeného obvyklým užíváním (viz. Zákon č.136/2002 Sb., $619, odst.2), jako jsou např. oxidace, poškrábání, otěr. Záruka se nevztahuje na vady způsobené nevhodným zacházením jako jsou např. deformace šperku, přetržení řetízku, rozbití kamenů, stržení závitu, ulomení dříku náušnic apod. Záruka se nevztahuje na následně upravené šperky (např. zlacení a rhodiování apod.).

luciekres*
hodnocení

to by mě zajímalo na co se pak vlastně záruka vztahuje?když tady jsdou uvedené všechny věci na které se záruka nevztahuje to nechápu na co pak je ta záruka?:?:

ladinpraha*
hodnocení

0x

Chybějící datum na paragonu je problém prodejce. On by měl být schopen ho dohledat podle čísla.

Přetržený řetízek je mechanická závada, způsobená jeho používáním. Těžko se sám přetrhne bez nadměrného zatížení. Zavadit jsi s ním mohla kdykoli a ne jednou, ale závada se projevila až když došlo k dostatečnému roztažení jeho článku a vyvléknutí. Takže na uznání reklamace bych moc nespoléhal.

luciekres*
hodnocení

určitě jsem jím nikde nezavadila nikdy to vím jistě nosím ho jen málo, jelikož nebyl nejlevnější a bojím se furt baxch ho neztratila...dneska sme si ho vzala a chtěla dát ruku do kapsy a cejtím jak mi padá z ruky prostě zničehonic, nezavadila jsem...bude to prostě tvrzení proti tvrzení ne?vzít by to měla, kor když nebyl zrovna levnej...neřeknu nějakej levnej tenkej ale tady ten je i docela hrubej.

luciekres*
hodnocení

a jinak nějaký číslo na tom uvedený je takže podle toho by měla dohledat kdyžtak jo teda.takže datum dopisovat nemáme?

artik*
hodnocení

0x

klidně si ho dopište ,ale stejně vám to neuznají , protože vám nepraskne nic jen tak

laybor*

No může být skrytá vada materiálu, ale to budou posuzovat oni (výrobce) a do reklamačního protokolu si asi napíší co bude vyhovovat jim, pak nezbyde než si opravu zaplatit , ale reklamovat zkuste.

luciekres*
hodnocení

no právě může to bejt vada materiálu nebo to mají prostě blbě vymyšlené ten náramek je dost třěžkej a má po celým obvodu těžký očka a v tom kamínky a každé to težké očko drží jen takovej mini drátek (prostě prasklo to mezi těma očkama), taky nechápu rpoč to nevymysleli líp jako, no zkusíme to teda, datum dopíšeme a necháme kdyžtak opravit za naše náklady co nám jiného zbejvá když to neuznají :(

luciekres*
hodnocení

naramky.heureka.cz/... a je to přímo tento náramek, a to mezi těma očkama prasklo...

iz*

Datum rozhodně nedopisovat (!), dopsání může být bráno jako pokus o podvod. Prodejce by měl účtenku dohledat podle čísla.

luciekres*
14.04.13 20:20
hodnocení

artik*

nikdy neposuzuje výrobce , oni vadu neuznaj a zákazník si musí sehnat znalce a pak se soudit

moula*
hodnocení

0x

Proboha, Vy jste ho nosila!

luciekres*
hodnocení

a to že člověk jednou za měsíc si vezme náramek to je hned nešetrné zacházení nebo co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]