Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě v nemocnici

Od: loli* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o radu. Za měsíc nastupuje syn do nemocnice na trhání krčních mandlí, jelikož mu bylo už šest let bylo mi řečeno že se synem v nemocnici hospitalizována být nemůžu. Můžu s ním být po celý den, ale na večer odcházet. Bude mi poskytnuta ubytovna v areálu nemocnice. V kanceláři na příjmu mi bylo sděleno, že jelikož se synem nebudu v nemocnici ležet nebudu moci dostat neschopenku. Máte někdo nějaké rady jak se omluvit v práci, délka pobytu bez komplikací by měla být tak 6 dnů a tak dlouhou dovolenou mi zaměstnavatel nedá.

Předem díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Neporadím, jak se omluvit z práce (nic mě nenapadá), ale prozradím, co nám kdysi řekl doktor pro tuto situaci. To dítě se bude jenom trápit. Totiž - když je ve své dětské společnosti, na rodiče v podstatě zapomene (samozřejmě obrazně), po týdnu ve špitále má radost, že je vidí. Navštěvuje-li rodič dítě v nemocnici denně, dítě je každý den smutné, že rodič odchází, nezačlení se do dětského kolektivu a celkově mu to znepříjemňuje pobyt. Tehdy jsme radu doktora poslechli a udělali jsme dobře. Kamarádka, co tam byla se svým - udělala dítěti trauma na celé dětství, že se bálo jen při vyslovení slova nemocnice. My, když jsme si pro prďolu přijeli po týdnu, ani se mu nechtělo z náruče doktora - a to před nástupem dostával histerické záchvaty z kdejakého bílého pláště.

hodnocení

0x

Zdravím Vás:)Opravdu prekérní to situace.Rada,jak se omluvit v práci?Řekla bych to jasně a po pravdě,za to se nestřílí:DNa druhou stranu v tomto věku dítěte,s ním přece nemusíte být celé dny...On tam bude mít svou dětskou společnost,a zcela jistě mu smutno nebude,spíše naopak.Mají tam i dětské koutky s hračkami,kde se dostatečně vyřádí,a televizi také...Pokud ovšem na tom trváte,tak jediné východisko je neplacená dovolená,ale,záleží samozřejmě na benevolenci zaměstnavatele...

laybor*

Ošetřování dítěte mladšího 10 let

Ošetřování dítěte mladšího 10 let je důležitou osobní překážkou v práci na straně zaměstnance, pro kterou zaměstnavatel omluví nepřítomnost zaměstnance v práci, jestliže trvá potřeba ošetřování z důvodu onemocnění či úrazu zjištěná či uznaná ošetřujícím lékařem. Podmínkou pro omluvení nepřítomnosti zaměstnance v práci není společná domácnost dítěte a zaměstnance, jestliže je zaměstnanec rodičem dítěte.4 Zaměstnavatel omluví nepřítomnost zaměstnance v práci, i když zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o dítě, protože jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství nebo má nárok na rodičovský příspěvek.5

cssz.cz/...

pokud je dítě hospitalizované v nemocnici, tak na něj nemůže být vystavená ošetřovačka. i když je třeba dítě na ošetřovačce před nástupem do nemocnice, tak se ošetřovačka staví a znova se obnovuje za až po propuštění z nemocnice. to proto, že o dítě v nemocnici rodič pečovat nemusí, tam je v péči zdravotnického personálu. taky proto pokud je rodič k dítěti přijatý jako doprovod, tak má nárok na neschopenku a ne na ošetřovačku.

hodnocení

0x

dobry den,to jste nasadila brouka do hlavy.Jdu totiz 24.dubna na mandle s dcerou 5 let.bylo mi receno,ze tam s ni budu do vecera a pak domu.Jen kdyby mela teploty,tak by jsme byli do rana.Tedy doufam,ze mysleli i semnou.Jedine najit nemocnici,kde se muze vecer domu.Ale to bude asi problem?Myslim si ale,ze 6 lete dite pochopi,ze jen do rana prespi a pujde domu.Byla jsem taky v 6 letech kdysi a to se jeste nemohlo na navstevu ani na pokoj,jen na balkon,do okna a nemam z toho nejake trauma.Navic se mandle drive trhaly pri vedomi.

cobrak*
hodnocení

0x

Pokud je to v Motole, tak tam dostanete něco jako neschopenku pro zaměstnavatele. Pokud to není v Motole, mělo by to být stejné i tam myslím ;) Ani nevím, proč mě napadl ten Motol :-D

doplněno 16.04.13 12:01:

Vím o několika odděleních na dětské části, že se napíše matce potvrzení o pobytu v nemocnici a zaměstnavatel to bere v potaz. Ano, nemá to právní váhu a nechopenka to není, chtěl jsem to říct maximálně srozumitelně pro tazatelku...Omlouvám se...

v Motole čirou náhodou pracuji a "něco jako neschopenka" je proboha co? buď má rodič nárok na neschopenku = je hospitalizovaný jako doprovod spolu s dítětem a jeho pobyt platí zdravotní pojišťovna a pak dostane neschopenku. nebo nárok na neschopenku nemá, a pak by mu neschopenka neměla být vystavená. maximálně tak rodiči na jeho žádost můžeme napsat, že má dítě hospitalizované v nemocnici, ale to zas nemá žádnou právní váhu u zaměstnavatele a je jenom na něm, jestli mu absenci omluví nebo neomluví. většinou si rodiče starších dětí berou v práci dovolenou, pokud chtějí být v nemocnici spolu s dítětem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]