Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

16 let - začít hrát na klavír

Od: futurepianou odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je mě 16 let a chtěl bych se naučit hrát na klavír. Je to moc složité? Není to něco jako se sportem, kdy se má začít od nejútlejšího věku? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Ne určitě ne .Znám člověka který začal hrát ve 40

hodnocení

2x
Když se smíříš s tím že virtuóz z tebe už zřejmě nebude tak začít se dá v každém věku. Pro začátek ale nešetři a zaplať si učitele protože když se budeš snažit učit úplně sám, získáš spoustu špatných návyků (třeba co se týče prstokladu a úderové dynamiky,) kterých se pak člověk špatně zbavuje.
lidus*

"totak" líp to ani napsat nejde *palec*.

figurek*
hodnocení

2x

hrát na klavír je trochu proti přirozenosti, kdy levou rukou vyťukáváš něco jiného a jiném rytmu, než pravou. Jak jsem si všiml, předškolní dětičky tento problém překonávají rychleji. V tom mají obrovskou výhodu.

No ale neváhej a zkus to. Jak už ti tu správně poradili, nauč se hned od začátku správný prstoklad. Jinak vznikají zlozvyky, kterých se už nezbavíš. Jde to pak úplně stejné ztuha, jako zbavovat se zlozvyků při psaní na PC klávesnici.

Ale jak říkám, neváhej a zkust to. Já jsem klavír objevil taky ve svých 16 letech. Je to úžasná věc.

přeji mnoho zdaru. *klik*

cissa*
hodnocení

1x

Určitě ne. Chce to:

Klavír.

Výdrž.

Noty (začínala bych něčím jednoduším, například kočka leze dírou nebo ovčáci čtveráci, tak začínala i já)

Hudební sluch, protože bez něj nezahraješ absolutně nic

barb*
hodnocení

0x

Já jsem se učila hrát od 6ti let,takže popravdě nevím,jestli to nebude těžší,ale určitě se to dá zvládnout :) Kdyžtak jít k někomu soukromě. Ale mám kamaráda,který hraje na několik nástrojů a s některými začínal dost pozdě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]