Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na ucpaný nos

Od: eva111* odpovědí: 7 změna:

Ahoj.

Pravě jsem po chřipce. Ještě mám kašel a rýmu. Použvala jsem na ní Olynth. Nejen že přestal účinkovat, ale ještě mi nějak "rozežral" nos vevnitř. Už ho nechci a ani žádné jiné kapky do nosu. Už od rána mám obě dírky úplně zabetonované. Zkoušela jsem inhalovat Eukalyptus, koupat nohy v horké vodě, jíst horký vývar, ale nic nepomáhá.Zkusila jsem Alpu s cukrem. Krásně se po ni odkašlává, ale na nos nemá ani nejmenší účinek. Přes to nějak vydržím, ale mám hrůzu, jak to bude v noci. Do lékárny se o víkendu nedostanu. Měl někdo stejný problém a jak jste ho řešili. Děkuju moc za odpověď. Eva

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zkus vodu se solí - buď inhalovat (horká voda), nebo propláchnout nos (vlažná). A k těm rozežraným přepážkám - mám rýmu celoročně, astmatickou. Přes půl roku jsem užívala kapky do nosu, až mi přepážku zničily. Musela jsem na ORL (do konce života si každý večer musím nos uvnitř mazat speciální mastí), což doporučuji i tobě. Jakmile se přepážky jednou nevratně poruší, už to není sranda.

hodnocení

0x

Čtěte: votocvohoz.cz/...

doplněno 13.04.13 13:43:

Já osobně inhaluji.Do vody přidávám ještě Eukaliptus,a pomáhá to,dutiny se krásně uvolní;)Ještě je výborné namáčet lokty do teplé vody,také to pomáhá,zdá se to divné,ale funguje to!

doplněno 13.04.13 13:59:

Pardón:Eukalyptus*hi*,ale,jak jsem si všimla,ani ten Vám nepomáhá,divné...Přečtěte si diskuzi,pokud se to ani přes víkend neuvolní,zajděte k lékaři,není to legrace!

hodnocení

0x

Vidím, že patříte k lidem, kteří nečtou příbalové letáky - Olynth se nemá užívat déle jak 5 dní. Pak na něm vzniká závislost a poškozuje se (rozleptává) sliznice...

Na uvolnění nosu pomáhá pravidelné nahřívání předloktí. Ponořit celá předloktí do umyvadla s co nejteplejší vodou a vydržet co nejdéle. Alespoň každé dvě hodiny opakovat. Když nepomůže, alespoň neuškodí, jako nosní kapky. A ještě k tomu zdarma... Ale většinou je to velmi účinné,tuto techniku doporučují i ORL lékaři.

sanyo*

Staré babičky to znají nejlépe ( tedy některé), všechny ty kapičky, prášky, spraye, čaje z lekáren jsou k ničemu, jen to opět posiluje farmacetické firmy a rýma je - vždyť to znáte, se sanorinem a pod,. léčení rýmy za týden, bez toho všeho - za 7 dní. Nejlepší recept, jak jsem kdy poznal a vyzkoušel už od mlada a je i léčivý : nahřívání nosních dutin. Ale pozor, žádné nahřívače, lampy, horská sluníčka a pod., v žádném případě nikdy nic takového, ale pořiďte si čistý oves ( stačí i kupovaná rýže), strčte ho do čisté ponožky, zavažte , nahřejte v mikrovlnce ( kdo nemá, musí to ohřát v troubě v pekáči jako naše babíčky, ale pozor, aby jste to nespálili) a to tak, aby to bylo hodně teplé, může to i být dost horké ( ale né zase, aby jste si spálili nos, když to bude hodně teplý, budete to na chvíli střídavě odendávat) a přikládejte si to večer např. u televize ležmo na rozhraní kořene nosu a čela s přetažením až na oblouky očí. Když to vystydne, opakujte to alespoň jednou, lepší dvakrát- další den zase. NO a pak dejte na foru vědět, zda to bylo s Vámi lepší. Vsadím se, že Vám to prospěje. Sandy

bikina
hodnocení

0x

Mě pomáhá domácí solux.

eva111*
hodnocení

Ahoj strašně moc děkuji za tipy. Zkouším je všechny. Zatim se nejvíc osvědčilo inhalování slané vody. (Na vypláchnutí si netroufám, asi bych se utopila:) a myslím, že by to dost pálilo) Taky trošku pomohlo nahřívání na sluníčku a v noci kloktání ústní vody. S pozdravem Eva

stirecek*
hodnocení

0x
Omezit hlenotvorne potraviny plus vyplach nosu. Sůl nepali , vyrovnává osmoticky tlak.
zdravi-az.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]