Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akcie po mém otci - jak je přepsat

Od: 112jenda* odpovědí: 1 změna:

Před třemi roky jsem zdědil akcie po svem otci.Do dnešního dne jsem je nepřepsal na sebe.Mužete mě zdělit jaky je postup a kde se akcie dají přepsat na moji osobu.Bydliště mám v Domažlicích

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Jendo, já si myslím, že pokud to jsou listinné akcie, tak ty jsou na majitele. To znamená toho, kdo je má v držení. Pokud jste je zdědil a prošlo to dědickým řízením, tak nevidím důvod, co s tím dalšího dělat. Pouze sledovat jejích hodnotu, abyste měl trochu představu, co vlastně máte. V případě, že by to byly ještě akcie z privatizace, které nebyly přeměněny na akcie listinné, tak to by chtělo navštívit nejbližší Středisko cenných papírů. Doufám, že ještě fungují. Protože co jsem měla akcie, prakticky u všech proběhla výměna za listinné a nebo víceméně "nucený"odkup majoritního vlastníka. *bzum*

doplněno 25.01.09 19:11:

http://www.scp.cz/ zde máte odkaz na Středisko cenných papírů, kde najdete i potřebné informace. Je tam zároveň i odkaz na RM-systém, který zajišťuje některé služby pro SCP. Jsou tam i uvedené kontakty v jednotlivých městech - je jich dost a určitě tam nejdete kontakt co nejblíž Domažlic. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]