Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karel Kryl a jeho písně /básně/

Od: ringo® odpovědí: 25 změna:

Zajímalo by mně kterou písničku od Karla Kryla máte nejradši. Vím že pro člověka, který ho má rád je to těžké, ale přesto to zkuste. Nejlépe jen jednu. Prosím jen ty kdo ho mají rádi.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Karavana mraků

hodnocení

0x

Král a Klaun.

hop®
hodnocení

0x

Opravdu neumím vybrat jednu. Z klasiky asi Anděl, z méně známých třeba Zkouška dospělosti, ale fakt těžké... *plac*

Také bych těžko hledal, kterou "nemusím" - asi bych vybral třeba "Bratříčka", byl hráván moc často i lidmi, kteří nechápali o co jde...

Co se týká jeho básnické tvorby, moc si nepamatuji, protože obecně nejsem milovníkem poezie...

kulik*
hodnocení

0x

Nevidomá dívka

hodnocení

A já : Lásko

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,já osobně mám rád píseň Děkuji.Je v ní mnoho moudra a zamyšlení.

Honza.

zabu
hodnocení

0x

Demokracie. A jako druhá: Kádrují mě.

hodnocení

0x

Těžká volba. Ale momentálně mne napadl Anděl

doplněno 24.03.13 21:07:

lyricon.net/...

hodnocení

0x

Přidám svůj hlas pro Anděla. To mě pokaždý úplně zamrazí.

hodnocení

0x

Nejraději mám Salome...

hodnocení

Je vidět že každá píseň je silná a každá evokuje v člověku to co prožil. Jsem rád, že je to takový rozptyl.

hodnocení

0x

Karavanu mraků, i když mi tam trochu vadí ta "čecháčtina"

uska*
hodnocení

0x

Anděl ... je škoda, že mohu napsat jen jednu píseň... hmmm

iz*
hodnocení

0x

Musím dvě: Jeřabiny Veličenstvo kat

takjan*

Veličenstvo kat. Je hodně současná..

hodnocení

0x

Bratříček, Anděl, Karavana mraků... JEDNA lepší jak druhá!

ladaadal*
hodnocení

0x

Nedokážu určit jen jednu, zrovna u Kryla bych musel vypsat polovinu jeho tvorby.

25.03.13 07:05
hodnocení

0x

Dopisy

lidus*
hodnocení

0x

Za mě je to Veličenstvo kat a Stříhali dohola.. a fakt neví kterou bych upřednostnila, spíš jsem měla velký problém vůbec vybrat.

doplněno 25.03.13 10:19:

Jasně Láďo, že pletu a to už 30 let, prostě vím, že je to text Kainara ale mám to spojené s Krylem a netuším proč.

ladaadal*

Měl jsem za to, že od Kryla znám už úplně všechno včetně jeho životopisu a diskografie, ale stříhali do hola jsem od něj nikdy neslyšel. Nepleteš si to s Mišíkovým "Stříhali do hola malého chlapečka"?

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Miluju Salome a Karavanu mraků...

hodnocení

0x

Nemohu se pro jednu, jedinou rozhodnout. *hi* A Bratříčka nemám ráda, vždycky se mi vybaví ta doba, kdy jsem ji slyšela a zase je mi ze strachu špatně! *plac*Karel Kryl byl muzikant od boha! Kdopak ví, co by napsal dnes!

mjoe

Nahodou je dobre, ze se teto doby nedozil. Bylo by mu z toho urcite smutno.

Pan Karel Kryl byl prorok.

On to co se tady už delší dobu děje předpovídal, viz písnička

Demokracie rozkvétá .

doplněno 25.03.13 12:32:

@ladaadal byl rychlejší.

ladaadal*

Babčo, psal by stále dál jak bylo jeho zvykem. Jeho "Demokracie" pár měsíců po revoluci to myslím doložila dokonale.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]