Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,chtěla sem se zeptat ,jak to je s placením poplatků u lékaře .Můj lékař ode mě vybírá 50 kč od července 2009 za předepsání receptu na antikoncepce,prohlídka zádná nebyla .tak nechápu za co.Od začátku roku vybíral poplatek 30Kč za předepsání receptu.Když sem se ho zeptala ,proč se platí za předepsání receptu ,odpověděl mi ,že jsou to regulační poplatky.Poradíte mi někdo?
Za předepsání receptu se regulační poplatek neplatí, ten se platí za vyšetření pacienta lékařem. Pokud vám před předepsáním receptu třeba změří tlak, tak už vás vyšetřil, tedy si poplatek může naúčtovat. Pokud vám tlak změří sestra, tak vás nevyšetřil lékař, poplatek účtovat nemůže. Co s tím těžko říct - buď jít do sporu a seknout se a nedat, nebo hledat jiného lékaře
Já slyšel, že u zubaře se neplatí, pokud vám lékař dělá několik úkonů na tom samém zubu. Čili poprvé zaplatíte 30,- ale pak, když chodíte třeba na čištění kanálků aj. tak byste už platit neměli. Ovšem já radši platím, zubařku mám skvělou a nechci si jí kvůli 30 kačkám rozhádat..
Je fakt ale, že 50,- je dost a co víc, je to v rozporu se zákonem, páč se vybírá 30,- nikoliv padesát..
Napište to na ministerstvo zdravotnictví novému Cikrtovi a pro jistotu změňte lékaře.
mzcr.cz/...
Pravděpodobně máte na mysli červenec loňský... Nechte si vystavit potvrzení o přijetí částky - neměla by na něm chybět specifikace účelu platby... Můžete se také optat dalších pacientek, zda i ony platí tuto neobvyklou částku. A také se mrkněte v čekárně na nástěnku, zda tam není někde vyvěšen ceník placených administrativních úkonů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.