Nejste přihlášen/a.
ahojky, chtěla jsem požádat o pár užitečných rad jak zvládnout na 1 pohovor.Pokud mě k něj ovšem pozvou, nevíte jak to chodí?poslala jsem si již přihlášku do výběrového řízení na pozici referentka pro cestovní doklady a občanky a referent pro majetek města, zažil jste někdo pohovor?netuším na co se mám připravit...Také se docela bojím, že je to dost o známostech...
Milé dámy, musím přiznat, že občas to tak je. Je povinností výběrové řízení vypsat. Ale ruku na srdce, kdybyste byly šéfky, také předpokládám, že byste si vybraly někoho, koho znáte a také mu důvěřujete. Tím nechci vůbec říct, že ten, kdo se hlásí, by měl být na to místo špatný, to v žádném případě. Nastudovat správní řád - to by byla pěkná fuška. Já bych možná doporučila zákon o obcích, abyste měla povšechnou znalost o hlavních úkolech státní správy i samosprávy. Dobré by bylo podívat se na stránky několika měst, jaké tam mají odbory a co řeší. Určitě tam základní informace získáte. To by mělo pro první pohovor stačit. Když budete něco ještě potřebovat, nechte mi email na vnitřní poště a něco vymyslíme.
Tvé obavy jsou celkem oprávněné - většinou jde o povinnost učinit zákonu za dost, z vlastní zkušenosti se státní správou. Měla-li by si být šťastnou výjimkou, prostuduj zákony týkající se CD a OP a týkající se majetku. Většinou jsou uváděny v požadavcích na uchazeče - hodně štěstí!
Děkuji za odpověď, no, v požadavcích byla v podstatě jen maturita a ani nebyl určený obormyslím že šance mám nulové, ale zkusit se musí vše
Určitě si přečtěte správní řád (zákon 500/2004 Sb.)
Ale nedělejte si příliš iluze... když jsem byla bez místa, během roku vypsal u nás MÚ 7 výběrových řízení. Přestože jsem splňovala většinu požadavků, pozvali mne až na to poslední - mezitím jsem si našla jiné místo. Když jsem se ptala personalistky, řekla mi, že mívají kolem 120 žádostí a zvou asi 10 lidí. Docela síla. Držím palce.
doplněno 21.01.09 18:15:Co mám info od kamarádky z jiného města, byla na pohovoru na MÚ a splnila všechny požadavky, byla prý "druhá"- to snad kdyby ta první nečekaně umřela? Ta první ovšem byla zaměstnanec toho MÚ, čili pohovor byl jenom na nažrání vlka.
Chtěla jsem se jenom zeptat, zda jste na pohovoru nakonec byla. Já jsem příští týden pozvána na pohovor na městský úřad, tak kdybyste mi mohla říct, na co se vás ptali, ohledně čeho měli otázky nebo tak něco. Děkuji
Nebyla, pozvánka mi přišla, když jsem byla asi týden v novém místě. Možná se Vám ještě někdo ozve a poradí přesněji - já bych se na základě zkušeností s pohovory připravila na otázky ze zákona o obcích, organizační strukturu, aspoň orientačně správní řád, a pak něco z pozice, na kterou se hlásíte. Případně se tady zaregistrujte a obraťte se na Lidku vnitřní poštou - podle všeho je "od fochu"a mohla by Vám dát cenné rady.
Předpokládám, že se budou ptát na Vaše silné a slabé stránky - nachystejte si odpovědi, nebuďte zbytečně skromná, ale ani příliš sebevědomá. A taky budou zřejmě chtít znát Vaši představu o platu. Možná by poradila Lidka - můžete nahlédnout do tabulek a zkusit odhadnout, v jaké třídě bude asi nabízená pozice a kolik Vám mohou započítat praxe a držet se v tom rozmezí. Zkusím je najít a přidala bych je do odpovědi. Přeju hodně štěstí.
doplněno 26.02.09 16:58:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.