Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popálenina - co pomůže na bolest?

Od: pplko* odpovědí: 14 změna:

Na prstě mám popáleninu 2 stupně dle toho že mi nic nepomáhá už to mám 2hod.v ledové vodě a nic a bohužel se mi nechce do nemocnice.Prosím písněte jak se zbavit bolesti a ulevit si.Díky!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to jen na prstě,a prst bolí,je to daň za blbost.Z vody ho už vytáhni,to rychlé ochlazení má význam jen v okamžiku po popálení.Dále už jen zakrýt čistým obvazem a udržovat v čistotě.Zabránit infekci.Žádné masti,sádlo a pod.Bolet to přestane samo.

JABRAKA

paja*
hodnocení

0x

Popálenina II-st. se projevuje puchýři ,ale pekelně bolí všechny.Mám dobrou zkušennost s čajovníkovým olejem,ten si ,ale musíte koupit v lékárně.Může se namazat ihned po popálení,ale i později ,ale připravte se na to ,že jak to namažete tak asi 3 min.to pekelně bolí ,ale pak budete mít klid už napořád.( to nemyslím sarkasticky :))

Nebo se dá udělat ještě jedno,vytáhnout to z té studené vody (to nepomáhá) a poku nemáte puchýř dát to na chvíli do teplé vody ne moc horké ,ale teplejší- znovu bolest na počůrání,ale potom to taky přejde,ale nevím jestli to bude působit ještě i po tom Vašem ochlazování.

Jinak jak psal Jabraka žádné masti a oleje (ten čajovníkový je jiný,není mastný)

doplněno 21.01.09 10:55:

Pokud se Vám udělá puchář nepropichovat a zavázat nesmí se tam dostat infekce (hlavně pozor na syrové maso)

macach*
hodnocení

0x

Ahojky, já mám dobrou zkušenost s takovou modrou gelovou náplastí z lékárny.

Papa a snad to pomůže :)

lidka*

Tak nevím, jestli to není tato mastička, možná ve formě náplastě. Hledala jsem pro sousedku něco nového na bércáky a našla jsem toto. Je to k dostání v lékárně i na internetové. Ale nemám to vyzkoušené, ale četla jsem na to velkou chválu, pokud to nebyl zrovna reklamní článek.*nevi* To je pro příště, jenom jako tip! Cena byla za běžnou tubu tuším okolo stovky a bylo to něco gelového. *tuc*

nový český vynález:mastička HEMAGEL-na všechna poranění a poškození kůže-popáleniny, řezné rány a bercáky a proleženiny

martina30*
hodnocení

0x

Skoro každej den se popálím a to od kamen a používám vazelinu a mám klid a vše se rychle zahojí a vodu bych vůbec nepoužívala a kolikrát jsou to blestivé a velké popáleniny,ale není to poznat mažu a mažu;)

mil®
hodnocení

0x

Já mám zase dobrou zkušenost s Panthenolem krémem. Nevím ale na druhý stupeň popálení.

jabraka*

Panthenol předpisuje i lékař,i na velké popáleniny.Pomáhá regeneraci tkáně.Ale bolest za dva dny nepomine,spálenina je nejhorší zranění.

JABRAKA

olcaro
23.01.09 19:14
hodnocení

0x

zkus med

dohnalova*
hodnocení

0x

dobrývečer právě mi sdělila dcera že se dnes u ní v zaměstnání spálila paní a radí Vám místo navlhčit a posipte si to hrubou moukou prý to pomůže. Dohnalová

dohnalova*

oprava posypte

malvinka*
hodnocení

0x

Zdravím mám celkem osobní zkušenost s popáleninou a puchýř se vůbec nevytvořil.Ten zázrak se jmenujeBalcann mast z konopí na kůži a hojení ran.

Na brzkou uzdravenou*slunce*

pravdomluvny*

Konopnou mast také doporučuji. Ale pro první ošetření to asi není, jen pro následné zhojení. Mám samodomo a funguje skvěle na všechno.

moni*
hodnocení

0x

Mám doma pro tyto případy rostlinu Aloe-vera. Poradila mi to moudrá paní z chalupy, také věčně spálená od kamen, nejen že to na běžné popáleniny působí hojivě a druhý den téměř není nic vidět, ale hlavně výrazně to hned přestane BOLET! u menších spáleninek to nebolí vůbec! úspěsně tak léčím všechny přátele a sousedy. *palec*moni

PS: uříznout jeden pěkně tučný list(pozor některé obzvlášť vyvinuté můžou píchat), rozříznout a tou ranou plochou přiložit a pevně přifixovat na spáleninu! Před rozkrojením doporučuji omýt od případného prachu a nečistot! :)

lennushqa*
hodnocení

0x

Prosím kupte si v lekárně mast CICADERMA. Je to homeopatikum,ale léčime s tím odřeniny a řezné ranky. Hned to přestane bolet. Velký uspěch mám hlavně u dětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]