Nejste přihlášen/a.
Na prstě mám popáleninu 2 stupně dle toho že mi nic nepomáhá už to mám 2hod.v ledové vodě a nic a bohužel se mi nechce do nemocnice.Prosím písněte jak se zbavit bolesti a ulevit si.Díky!
Popálenina II-st. se projevuje puchýři ,ale pekelně bolí všechny.Mám dobrou zkušennost s čajovníkovým olejem,ten si ,ale musíte koupit v lékárně.Může se namazat ihned po popálení,ale i později ,ale připravte se na to ,že jak to namažete tak asi 3 min.to pekelně bolí ,ale pak budete mít klid už napořád.( to nemyslím sarkasticky )
Nebo se dá udělat ještě jedno,vytáhnout to z té studené vody (to nepomáhá) a poku nemáte puchýř dát to na chvíli do teplé vody ne moc horké ,ale teplejší- znovu bolest na počůrání,ale potom to taky přejde,ale nevím jestli to bude působit ještě i po tom Vašem ochlazování.
Jinak jak psal Jabraka žádné masti a oleje (ten čajovníkový je jiný,není mastný)
doplněno 21.01.09 10:55:Pokud se Vám udělá puchář nepropichovat a zavázat nesmí se tam dostat infekce (hlavně pozor na syrové maso)
Ahojky, já mám dobrou zkušenost s takovou modrou gelovou náplastí z lékárny.
Papa a snad to pomůže
Tak nevím, jestli to není tato mastička, možná ve formě náplastě. Hledala jsem pro sousedku něco nového na bércáky a našla jsem toto. Je to k dostání v lékárně i na internetové. Ale nemám to vyzkoušené, ale četla jsem na to velkou chválu, pokud to nebyl zrovna reklamní článek. To je pro příště, jenom jako tip! Cena byla za běžnou tubu tuším okolo stovky a bylo to něco gelového.
nový český vynález:mastička HEMAGEL-na všechna poranění a poškození kůže-popáleniny, řezné rány a bercáky a proleženiny
Zdravím mám celkem osobní zkušenost s popáleninou a puchýř se vůbec nevytvořil.Ten zázrak se jmenujeBalcann mast z konopí na kůži a hojení ran.
Na brzkou uzdravenou
Mám doma pro tyto případy rostlinu Aloe-vera. Poradila mi to moudrá paní z chalupy, také věčně spálená od kamen, nejen že to na běžné popáleniny působí hojivě a druhý den téměř není nic vidět, ale hlavně výrazně to hned přestane BOLET! u menších spáleninek to nebolí vůbec! úspěsně tak léčím všechny přátele a sousedy. moni
PS: uříznout jeden pěkně tučný list(pozor některé obzvlášť vyvinuté můžou píchat), rozříznout a tou ranou plochou přiložit a pevně přifixovat na spáleninu! Před rozkrojením doporučuji omýt od případného prachu a nečistot!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.