Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční písnička celá česká verze?

Od: stanislavhulak odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nevíte kde bych našel celou nahrávku Bílých Vánoc. Všichni umělci jí ve všech nahrávkách začínají Já s ním o Vánocích, ale ve skutečnosti písnička začíná Den slunečný, je den voňavý a oranží háje zvou, tak málokdy krásné jsou dny pod jižní oblouhou. Je, ale prosinec Štědrý den, já toužím p osněhu bělostném. a až teď se zpívá Já sním o vánocích. I Goťák začíná písničku až tady. Nevíte o někom kdo to nazpíval celé díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Óriginál nazpíval Bing Crosby, napsal Irving Berlin.

těch cover verzí bylo hromadu.

naihonn*
hodnocení

0x

Nevím, kde jste vzal ten mizerný "překlad" začátku originálu, ale hledal bych další stopy právě tam. Nevím sice o tom, že by kdy kdo ten začátek v češtině zpíval, protože určitě všem sloužila jako námět právě asi až ta nejpopulárnější verze Binga Crosbyho. Hlavně u nás by byl nesmysl zpívat ten začátek, který platí pro Kalifornii, ale ne pro nás.

Jinak tedy i s tím začátkem v angličtině to zpívá například Barbra Streisand:

stanislavhulak
hodnocení

Mám noty i s textem od Státního hudebního vydavatelství pro ČSSR a text od Jaroslava Moravce. Sám tu písničku zpívám a ten překald rozhodně není hrozný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]