Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je to už asi 5 let co jsme na základce poslouchali "písničku" kde se ozývali slepice. Teď by se mi hodila do IKT do jednoho videa ale nemohu ji nikde najít. Na internetu jsem našel spousty písniček o slepicích ale žádná není ta co hledám.
Proto se obracím na Vás jestli by mi někdo nemohl poradit, předem děkuju a omlouvám se za docela blbý dotaz
syfrig, úžasné! Skvělé, super! Vrátila mě ta píseň o mnoho let zpět k ohni, kytarám a čaji s rumem. :D Kdo to zpívá? Že by Franta Ringo?
Co nevidět se sejdem, to zpívá Vrbová, že? Je to pryč!
Přesně tak, babčo! Noc, měsíc, Sázava, na břehu kánoe a pádla, o kousek dál stany. Veliký oheň, kytary, bendža, foukací harmoniky a dokonce jedna tahací. Na tu uměl zahrát Vlastík všechno na světě. Kolem ohně kolovala flaška. Ale nikdo nebyl nametený, zpívalo se a hrálo a občas nám pomohli i místní chataři a nechtělo se jim ani domů. To už se nevrátí. Kdepak Slepička. Dneska je to samý rap a hip hop a poctivé trampské písně se už slyší jen zřídkakdy!
Taky jsem si zavzpomínala, dokonce jsem vytáhla starý trampaský zpěvník a vzpomínala. Děda se divil, co to do mě vjelo. Jaga.
..Co nevidět se sejdem a noci budou růžové, jak je znávali staří trempové...
nebo: ..Náhle jsem přišel k malému ranči, s údivem zjistil jsem, že se tam tančí, mexická svatba právě tam byla...
nebo: Hopla, hop, šinem si to po Vltavě, hopla hop, kilometr za den hravě...
nebo: Kamaráde, prodám boudu, pojď se mnou, ať ten zázrak uvidíš, stojí kousek proti proudu, co kamenem dohodíš...
Škoda, dneska už to jsou spíš jen vzpomínky. Ale písničky svého mládí si pamatuju dodnes!
Jsem rad,ze te potesila take mam pekne vzpominky na pohadku mladi
-babkazov-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.