Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z pozemku - jak vypočítat

Od: bejby* odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu.Pro výpočet daně z pozemku je důležitá bonitá půdy za 1m2. Cena bonity celého katastrálního území je 2kč/m2,bonita mé parcely v tomto katas.území je ohodnocena na 5kč/m2.Podle které bonity mi bude vypočitaná daň z pozemku.Za odpovědi či jakékoliv rady-děkuji.Petr Gold

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Pro výpočet daně z pozemku se uvádí průměrná cena zemědělské půdy katastrálního území podle této přílohy k vyhlášce:

farmy.cz/...

doplněno 11.02.09 12:13:

Přidala jsem k tomu ještě pokyny pro vyplnění přiznání. Navíc měšec.cz poskytuje mnoho potřebných informací.

i.iinfo.cz/...

bejby*
11.02.09 22:06
hodnocení

Díky

jabraka*
hodnocení

2x

Mám dojem,že veškeré výpočty jsem si do přiznání daně dělal sám.Pokud finančáci při kontrole textů zjistí něco jiného,opraví to.Tobě pak pošlou nějakou složenku.Pokud bys pak s ní nesouhlasil,opět zajdeš na finanční odbor a dohodneš se.

JABRAKA

lidka*

Přesně tak, poplatník si sám vypočítá daň až do konečné částky k úhradě. FÚ pouze v dalších obdobích automaticky přepočítává daň z pozemku, pokud se mění cena zemědělské půdy. Složenky posílá FÚ koncem dubna či počátkem května a na složence je již uvedena výše daně z nemovitostí souhrnně za daň z pozemku, ze staveb atd. Daň je splatná do konce května, v případě, že se hradí jednou částkou. Pokud by si poplatník neporadil s výpočtem, určitě pomohou na FÚ. Ale pokyny pro vyplnění jsou hodně podrobné - řádek po řádku. *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]