Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelem plánujeme miminko, někdy cca za čtvrt roku.. Ale kdysi mi lékař řekl, až budu chtít otěhotnět, ať nezapomenu na svou štítnou žlázu, mám ji teda hraniční, takže neberu žádné prášky nebo tak, jen mám nařízeno min.1x za týden rybu..
Chtěla bych se zeptat, zda s tím někdo nemáte nějaké zkušenosti?
Předem moc dík.
Potřebujete jód, který je důležitý pro tvorbu hormonů štítné žlázy. Je obsažen v rybách, jak máte doporučeno, a v kuchyňské soli, do které se uměle přidává. V těhotenství potřebujete jódu větší množství, jinak u plodu vzniknou poruchy celkového vývoje (kretenismus). Ve Vašem případě je rozhodně důležité poradit se s lékařem nebo nutričním terapeutem (pozor- je rozdíl "nutriční poradce" a "nutriční terapeut" - poradce může dělat kdokoliv, terapeut na to má školu), jak máte upravit svůj jídelníček. Nejlépe bude změnit životosprávu ještě před otěhotněním, ale jak říkám - konzultujte to s odborníky. Jinak Vám přeju, aby se Vám vše vydařilo, a jak se říká - aby to bylo zdravý a hravý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.