Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ráda bych se zeptala podnikám,platim jsi zdravotní i sociální pojisteni ale planuji miminko.zajímalo by me jestli když otěhotním budu dostávat každý měsíc peněžitou pomoc v mateřství .tedka jsem byla na sociálce se zeptata ale jsem z toho jaksi zmatená řekli mi že jsi musim platit nemocenskou k tomu.ale nerekli mi kolik.prý to je dobrovolné.minimálni častka je prý 56kč.tak já nevim vubec kolik mám posílat.abych neco dostala když otěhotním .koukala jsem na ty nový tabulky jak se zvedla materská tak kdybych byla otehotnela mela bych dostávat 19000.poradite mi?dekuji moc
Přesně to neřeknu, ale musíte si zvednout vyměřovací základ na úroveň platu, který má nárok na těch 19.000,-
Z tohoto vyměřovacího základu budete platit nejen vyšší nemocenskou (od oka 3%), ale i sociální pojištění, které si platíte dnes.
Další podmínkou pro tuhle výšku podpory je doba trvání takto zvýšeného pojištění, určitě na to nestačí měsíc. Takže určitě se musíte buď účetní, nebo ochotnější paní na sociálce, zeptat na ty drobnosti, co jsem je naznačil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.