Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz z USA?

Od: hanes* odpovědí: 4 změna:

Zdravim,

Chci si koupit elektrony na auto a chtěl bych to provést tak, že je známej ktetý bydlí v USA koupí a pak mi je pošle.

Jak je to v tomto případě se clem a daní? (pošle mi to třeba jako dárek)

Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zbytečně složité a drahé. Kupujte přímo!

hodnocení

0x

Přestože nakupuji běžně ze zahraničí - od elektroniky přes kosmetiku až po několikatery lyže - a rozhodně nemohu souhlasit s tím, že by to bylo nějak složité a komplikované, tak bych se v tomto případě na to asi vykašlal, a to z toho důvodu, že váha té zásilky bude poměrně vysoká. Jednak se to dopravou prodraží, jednak si nejsem jistý, jestli nepřekročíte maximální hmotnost, kterou vám běžný přepravce umožní přepravit. Pak by připadala v úvahu jedině doprava lodí v kontejneru - to sice lze a existují na to firmy, které to zprostředkují, ale pak už se to skutečně začne komplikovat.

petr123*

Přesně tak, bude extrémně drahá doprava.

Navíc bezcelní limit je 150 Euro, což je kolem 190 USD - a do toho se se čtyřmi disky nevejdeš. Označení balíku jako gift, kdy to procházelo celnicí bez cla, už v novém zákoně není. Takže ti na to celníci můžou dát navíc clo a DPH - jeho vyměření je loterie, co vím tak někdy projdou i velké a drahé balíky bez jejich povšimnutí, někdy řeší i malé balíčky.

trošku jako reklama: chtěl jsem si kouipt CPU do PC na Amazon.com, protože rozdíl v ceně byl asi 1.600,-. Ale s dopravou a clem bych s tím měl více starostí než užitku, neřku-li případnou reklamací. Raději jsem to koupil na Aukru a ve výsledku jsem ušetřil asi 3tis :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]