Nejste přihlášen/a.
Změna uplatnění daňového zvýhodnění na dítě.
Na začátku roku jsem na mzdové účtárně podepsala Prohlášení k dani, kde jsem neuplatňovala daňové zvýhodnění na dítě.
Od února chci toto zvýhodnění uplatnit na sebe (dosud uplatňoval manžel, který je OSVČ). Prosím o radu, jak mám postupovat, jelikož naše mzdová účetní není schopná mi poradit, v podstatě se na mě rozčílila, že má hrozně práce a ať si informace zjistím sama. Děkuji za odpověď.
No, dojdete za mzdovou účetní, do růžového formuláře na první stranu vyplníte jména a rodná čísla dětí, doložíte kopie rodných listů. Na druhé straně formuláře je tabulka pro změny, do té napíše, že nastala změna v uplaťnování dětí a datum od kdy kdy změny uplatňujete. Měla byste mít potvrzení manželova zaměstnavatele, že on děti neuplatŇuje - ptž manžel zaměstnavatele nemá, stačí jeho čestné prohlášení, že není zaměstnaný a daňové zvýhodnění neuplatňuje.
Tento problém jsem teď řešila - mzdová účetní mi poslala přesné znění čestného prohlášení manžela, aby to vyhovovalo případné kontrole z FÚ. Přikládám opis:
Čestné prohlášení
Čestně prohlašuji, že od 1.2.2009 neuplatňuji daňové zvýhodnění podle § 35c a § 35d zákona č. 586/1992 Sb., v platném znění, o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, na vyživované dítě žijící se mnou ve společné domácnosti:
XXXX XXXXXXXX RČ XXX XXX XXXX
V ...dne ...
Jméno, přijmení, bydliště manžela a podpis
Pokud je dítě mladší 15 let, tak nic, pokud je starší, tak potvrzení o studiu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.