Nejste přihlášen/a.
prosím vás o pomoc , otázka spíše pro "pamětníky"
nedávno jsme doma vzpomínali na školní léta ( někde kolem roku 1984)
jako děcka jsme chodívali do kina a koukali na jeden moc krásný kreslený film z řeckých bájí a pověstí
jen si vzpomínám, že tam v tom animovaném filmu házel Kyklop po asi námořnících kameny a ti námořníci utíkali z toho ostrova
moc se mi to tenkrát líbilo
nevzpomene si náhodou někdo?
P.S. vzpoměl jsme si na to proto, poněvadž byla moje máti nedávno v Itálii na dovolené a byla na výletě se mrknout na Kyklopovi kameny, no já si vzpoměl na ten film,někdy před cca 30lety
Krkovičko, nechci se hádat, ale možná tam byli oba...
...anebo že by ten Kyklop byl z jinýho filmu?
A hlavně mě neprovokujte, nebo Vám přivezu originálního živýho Kyklopa! Ten z "Maxiků" je můj osobní kámoš...
No, Kyklop je v báji o Odyseovy. Kraken do řeckých bájí nepatří (třebaže tak pojmenovali nestvůru v Souboji Titánů). Kraken je hlavonožec, který topí lodě. Kyklop je obr s jedním okem. Takže, pokud tam byl Kyklop, který házel kameny po námořnících, tak je to Odyseus se svou družinou, kterak přistáli na ostrově patřícím onomu Kyklopovi.
doplněno 02.06.12 10:50:* Odysseovi, Odysseus...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.