Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babské rady na bolestivou menstruaci

Od: bibib odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, nezná někdo nějaké babské rady - např. bylinky, které uleví od bolestivé menstruace? Nechce se mi pořád jen ládovat práška, tak bych ráda zkusila něco více přírodního nebo to aspoň kombinovala s léky. Slyšela jsem, že prý meduňka a žebříček by mohl pomoct... máte někdo s timto zkušenosti? Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

1x

Mně pomáhá teplo.Je-li možno zalézt pod peřinu s teplým obkladem na podbřišek a bříško a nejlépe se alespoń na hodinku prospat.Většinou to postačí a je mi zase dobře.:)Pokud jste však např. v zaměstnání ,tak prostě jakkoli teplo ,které alespoň trochu zahřeje výše uvedené partie.Jeden čas jsem pracovala na lakovně,kde vyjížděli z pece horké vozíky,postačilo mi zdržovat se chvíli okolo nich,prostš jsem "to" jakoby musela rozehřát...*tuc*

hablina*
hodnocení

1x

Můj recept. skulit se do křesla s dobrou knížkou. V teple a stočená ti povolí nejhorší bolest a při četbě na nizapomeneš. Když už dokážeš z křesla vstát, jdi na procházku, také to pomáhá (prostě se chůzí zapojí ty správné svaly, které urychlí menstruaci a bolest ustoupí)

jitka2*

Super. Zítra to zkusím říct vedoucímu v práci*ua*

hablina*

Jistě bude nadšený*haha*.

Byly časy, kdy jsem si musela brát kvůli menstruaci volno. Gynekoložka mi slibovala, že se to po dětech spraví. Nespravilo. Až s věkem to přešlo, tak po pětatřicítce.

zuzee*
hodnocení

0x

pomoci vám může nálev z následující směsi bylinek:
kontryhel (100 g) + měsíček (60 g) + řebříček (30 g)
1 čajovou lžičku směsi zalijete 1/4 litrem vroucí vody a necháte 1/4 hodiny louhovat, pijte ještě teplé 2x denně (ráno a večer) vždy od 10. dne menstruace do konce menstruačního cyklu. Bylinky se používají vždy čerstvé, neluhujte ty samé opakovaně, při přípravě nepoužívejte umělohmotové ani kovové nádobí.

A jako další radu bych chtěla dodat, cvičte každý den kočičí hřeb. Tento cvik velice příznivě ovlivňuje ženské pohlavní orgány.

Nebo zkuste nějaká homeopatiky, před menstruací užívat hořčík (je proti křečím) a železo.

lidka*
hodnocení

0x
Menstruace

Bylinky: černý bez, heřmánek, hluchavka, kontryhel, přeslička, pupalka, řebříček.

(2) Ženský čaj, Kneip/... při nepravidelné menstruaci.

(X) Bolestivou menstr/... se zabývá dotaz v Diskuzním klubu, najdete tam několik doporučení. Mojí manželce při bolesti při menstruaci dobře pomáhá nálev z kontryhelu, který pije při potížích potíží 1-2x denně.

A samozřejmě na počátku bolestí souhlasím s Im - chce to teplo - stočit do klubíčka a nejlépe na chvíli usnout.

claire*
hodnocení

0x

Zkuste teplý čaj nebo koupel a brusinkový kompot, nebo tablety s brusinkovými extrakty. Někdy je ale stejně nejlepší nadopovat se a nevědět o sobě. Vím o čem mluvím ;)

limetka*
hodnocení

0x

Termofor na bříško a buď paralen nebo malá štamprlička domácí slivovičky- uvolní nejhorší křeče první - druhý den. Řebříček moc neradím- leda když je menstruace moc silná- on totiž krvácení zastavuje, spíše ten kontryhel...*kafe*

martini*
hodnocení

0x

Když už je nejhůř, tak vlézt pod sprchu a co vydržíš, tak horkou vodu na podbřišek. Ale jinak mi nikdy nic nepomohlo, jen prášky:(

martina30*
hodnocení

0x

Mě pomáhá soda v tabletách v lékárně a v kauflandu volný prodej cena do 35,-Kč.Uvolní se mi břicho a křeče,ale není to tedy úplně bylinka;)

sofia*
hodnocení

0x

Já můžu doporučit to, co bylo uvedeno v předchozích příspěvcích + mám vyzkoušeno na hodně silnou menstruaci pít šťávu z citronu;)

doplněno 10.02.09 14:13:

Ten citron pomáhá zmírnit to krvácení

aali
hodnocení

0x

bylinky a teple obklady sou fajn ale muže se jednat i o virovou infekci přenášenou pohl.stykem ktera se pravě projevuje bud bolestmi nebo jinak vubec ne a problemy nastanou až se žena pokouší otěhotnět...take to muže byt infekce z domácích mazlíčku*ee*tak jako ma někdo alergie tak si mužete třeba z vany kde koupete zvířatko zanest infekci...muže jít o jine věci-jako srůsty a mnoho jinych věcí je lepe nejdříve navštívit lekaře a trvat na vyšetření a pak teprve zkoušet bylinky...mnoho zdraví..

fell*
hodnocení

0x

Mně babička doporučila lžičku majoránky, zalít hrokou vodou, nechat vylouhovat a vypít .. pomáhá to a kupodivu to není ani hnusné :o)

8976*
hodnocení

0x

precti si mozná ti to pomúže, reflex.cz/..., zdravím, hezký den

jetko*
hodnocení

0x

Červené víno pomáhá při tvorbě červených krvinek a mnoha ženám pomáhá právě i při bolestivé menstruaci. Magnesium (hořčík) zase působí proti křečím... Mě tahle kombinace vždycky zabere...;)

jetko*
hodnocení

0x

Také mě napadlo toto, berete hormonální antikoncepci? Právě ona způsobuje u mnoha žen křeče při menstruaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]