Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba na pronajatem pozemku

Od: dagmara88* odpovědí: 1 změna:

Poradte mi :Koupily jsme chatu na pronajatém pozemku .Smlouva je na dobu 10let.Po třech letech jsem se rozvedla a chata připadla mě.Za 4 roky jsem se opět vdala a tím pádem jsem musela vše nechat přejmenovat na mé nové jméno.I starostovi jsem napsala vše : Jméno,adresu,rodné číslo a také číslo občanského prukazu.Vše doporučeně.Dodnes mi neodpověděl.Ve mlýně Kde bydlí na trvalo mladí lidi mají roční díte a druhé je na cestě se rozhodli že pořídí elektriku a mi chataři se připojíme.Podali jsme žádosti a byla nám elektrika přislíbená.Starosta a majitel statku sousedící s mlýnem/který elektriku má / nám to nechce povolit.Ted nám skončily smlouvy a starosta nam vyhrožuje, že když jsme to podepsaly tak že nám možná neprodlouží smlouvy a nechá nám zbourat chaty .Tak nevíme na co má právo a ani nevíme kam se obrátit.Děkuji za odpověd

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Kupovat chatu na pronajatém pozemku je tak trochu hazard. Ale už se stalo. Já bych udělala jednu zásadní věc. Požádala bych zastupitelstvo obce /města o odprodej pronajatého pozemku. Určitě by se vyplatilo nyní i do budoucna i za cenu vynaložených finančních prostředků na úhradu kupní ceny i výdajů s tím souvisejících (vyměření, odhad, vklad do KN atd). Nazapomeňte samozřejmě na přístupovou cestu, ať nemáte další problém. Nevím, jaké máte vztahy s ostatními chataři. Oni mají také své chaty na pronajatém pozemku? Potom by bylo dobré zvážit, zda nepostupovat společně. Určitě by se i vyplatilo mít společného advokáta, pokud by se nepodařilo prosadit stavbu el.přípojky. Starosta není žádný vládce nad občany, ale o občany se má starat, což vyplývá i z pojmenování jeho funkce. Dohledejte si veškeré doklady ke stavbě chaty. Předpokládám, že bývalý majitel stavěl na základě stavebního povolení. Určitě by měly být na příslušném stavebním úřadě. To vyhrožování není zrovna férové, navíc od voleného starosty. Tak se nenechte od něho strašit a zkuste to s tím prodejem. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]